Да поизцепя и аз малко. Рядко ми се е случвало да правя двойна скара, но винаги съм обяснявал различните варианти и последствията от тях, като оставям клиента да реши.При единична скара с директни окачвачи при възможност не ги захващам в една линия а шахматно.Също така фиксирам окачвача с един дюбел и после бия още два(един метален и два пвц или обратното), за да не провисне с времето, а дюбелите ги бия под лек наклон, за да държат повече.Една добре изпълнена единична скара според мен е достатъчно качествена, но за предпочитане е двойна при възможност.Но общо взето съм съгласен с мечо пух- от много "побългаряване" в различни степени и правене на компромиси в монтажа за икономисване на мъничкоко време и пари тръгват мнения като "картона ми е много афиф".Тези тавани на снимката за мен поне са добре изпълнени (с някоя незначителна забележка тук-там).И разбира се напомням, че това е мое мнение...
Pooh написа:Горните CD-та лягат ВЪРХУ UD-то което обкрайчва помещанието и е вече нивелирано. С други думи UD си има, просто CD профилите не влизат в него а лягат отгоре.Браво,за този вариант не се сетих,мислех си че се прави 1-вата скара и умът не ми го побираше как се нивелира. А при дължина на СД-то Кесването пак ли конец се опъва като при единичната скара?