Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте на всички! Сигурно са Ви писнали подобни теми за сухото строителство, но след толкова четене по форума, по други форуми и гледане на клипчета съм тотално объркан вече от различни мнения. Въпросът ми е каква е най-добрата схема за редене първо на профилите(през колко см - 40/50/60?) и след това редене на самия гипсокартон? Директните окачвачи на колко см е добре да бъдат, при положение, че имаме единична скара? Налага ми се да правя тази конструкция в панелно жилище и съответно кой вариант е по-добър за закерпване на директните окачвачи към тавана?
muhala - специалист
Ако го правя сега ще използвам D112 системата на кнауф, но скарата няма да я кръстосвам. Окачвачите на 80-90см. Близо до стената на 10 см пак окачвач. Задължително двоен картон 12мм. Слагай и пореста гума на окачвачите или си купи такива с демпфери.
naB4o - специалист
Аз не се занимавам с това, но ще ти кажа как го направих сам у дома. Първо жената беше решила да има и фигура, която в последствие си я "проектирах" на бъдещия таван. Моята мисъл беше където ще има профили за фигурата да има носещи на основния таван. И така се случи, че не бяха най симетрично през 40/50/60, ами направих така, че като разполагам цяло парче картон (напречно на скарата), да има 4 реда/линии скара. Също така един от профилите(който остава под този първи лист) гледах да е на ръба на следващия отсрещен лист гипсокартон, за да имам къде да го завърша.
Окачвачите бяха през ≈50см като според мен може и повече, но реших да не икономисвам няколко лева. Окачвачите бяха с МЕТАЛЕН дюбел пирон, или както се казва там. След това нивото си го хващах с лазерен нивел, зает от един приятел, срещу почерпка :partyman: Преди да затвориш с каетоне, не забравяй да си пуснеш кабелите,където и както си предвидил.
Друго което правих е че слагах "паразитни" профили на снадките на два картона, понеже и затова не си питал.

Пак повтарям не се занимавам с това, но четох много и мисля че се получи доста сполучливо.

Тема "Монтиране на таван от гипсокартон с единична скара в панелно жилище" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: