Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
resistbody - специалист
пет май 07, 2021 6:56 pmnautilus33 написа:

Няма ли да почне да задържа влага между плочата и XPS? И да почне да образува мухъл поради високата влажност? Че и аз ще правя растерен таван в банята, но се бях отказал да лепя фибран преди разстерния, заради влагата.
Кога се образува конденз - Когато влажен въздух(с определена влажност), срещне достатъчно по-студена повърхност за да кондензира в точката на оросяване... т.е. хпс с 17градуса е по-топъл от плоча с 10градуса (примерно)... в баня ако нямаш яко вентилация винаги ще кондензира...
Лично нямам никаква изолация в банята(отгоре е друг етаж), но имам прозорец и се къпя на отворен или го отварям след това зимата... за жалост не всички от семейството го правят и ако не съм наоколо да отворя прозореца.... реално не чистя аз банята но гледам да се грижа да не се образува мухъл... но реално с тези платна се чисти по-рядко и лесно отколкото с онези от стъклена вата..
Имаш ми телефона може да ми пишеш на вайбъра за повече подробности..
Hoвoceлckи - майстор
Нямам претенции за специалист/разбирач, но споделям: таванът ми на целия етаж е с 2см стиропор отдолу. Лепен (преди повече от 15 години)на гребен. Няма никакви дюбели. Мухъл ... съмнява ме да има. Поне признаци няма абсолютно никакви.
В банята все пак не е слагана изолация.
Имам баня с растерен таван, но там плоскостите са по-скоро от гипс ... Няма мухъл, но има голям прозорец, който е винаги отворен (освен, когато някой се къпе).
aleksnp - напреднал
съб апр 24, 2021 7:55 amPooh написа:
Паната, за Растерен таван, се наричат и "платна". Паната за бани, са от пресована вата с цветен (най-често бял) воал. Самата идея, за полагане на вата в баня, особено при Растерен - окачен таван, е доста еретична - нивото на влажност, дори и с перфектна вентилация - ще направи от всяка вата - напоена с вода каша, за норматив. :wink:

Тази схема, за разпределяне на профилите, е най-правилна, от визуална гледна точка, но повишава леко разходът на материал.
Как да разположа носещия профил и къде да са окачвачите?
aleksnp - напреднал
Може ли да ми препоръчате окачвачи, които да използвам. Таванът вече е с XPS 3 см.

Тема "Растерен таван в баня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: