Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Прикачен файл:
Untitled.jpg
Здравейте нуждая се от съвет за конструкцията. Прилагам схема на това, което исготвих. Стаята е с размери 4,80 на 3,15. Носещите CD са на 975 мм от стената и на 1200 помежду си. Монтажните са на 500 мм, като имам от девте страни до стените по една монтажна на 100 мм. Директните окачвачи са на 700 мм един от друг, като в дрвата края имам окачвачи на 200 мм от стената. На местата където окачвачите са близко да монтажните разстоянието е 10 см. Отворен съм за предложения и критики . Заложил съм изцяло на материали на Кнауф.
ulieliadi - специалист
Прекалено голямо презапасяване. Тези окачвачи на 20см са безмислени.
Аз бих добавил още един носещ на по 40 см от стената, и бих намалил броя на окачвачите. На до 90см е ок, при положение че ще използваш Кнауфски профили. Разбира се, ако има тежка вата отгоре ги сгъстяваш.
Ползвай анкер винкел, а не кръстовидна връзка!

Пълни глупости съм ти писал :lol: То се легне пък се спи :roll:
Сега по темата:
Осовото разстояние между носещите профили трябва да бъде точно 1200мм, за да стъпва фабричния кант на центъра на профила.Идеята е да не се кове картона в уд профила, затова окачвачите на 20см остават.
Какви връзки ще използваш - Рихтер или обикновени?
muhala - майстор
Никога не бих направил d113. По-добре скара на две нива или ако се гони височина, тогава ако ще е на едно ниво, то директно CDтата през 500мм монтираш картона. Тази простотия д113 с тези кръстачки е изключително тъпа.

Тема "съвет за конструкция на едно ниво d113" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: