• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
resistbody - майстор
Купи си някви хапчета или водка.. дали за сън, дали за нещо друго... децата нямат спирачки... и не всички са мармоти да си лягат в 9часа.. и аз съм имал проблем с горния етаж.. бабата беше с проходилка... кво да не ходи ли жената.. свикнахме с тропането... а със силната музика(басови вибрации) имаха проблеми 8 етажа надолу.. реално не слушахме музика, а при гледане на филми..
kr1100 - майстор
пон мар 07, 2022 1:49 amresistbody написа:
Купи си някви хапчета или водка.. дали за сън, дали за нещо друго... децата нямат спирачки... и не всички са мармоти да си лягат в 9часа.. .
:? Бреей тия са явно "нощни" птици :? - чак в 9 ч. посдред нощ . Има дето в 20ч / 8 ч вече къртят дълбоко.
нед мар 06, 2022 6:55 amLisko написа:
Бил съм от другата страна на барикадата. Съседката отдолу (бабичка за тогавашната ми гледна точка), редовно издивяваше и почваше да чука зверски по парното. Децата били тичали като стадо малки слончета. Истината е, че децата винаги тичат. Като са твои не те нерви. Даже и обективно горе нещата изглеждат доста по-тихо отколкото на долния етаж. Нейното чукане по парното не водеше до нищо.
(освен факта, че я чуваха още няколко съседи)
Даже по някой път чукахме в отговор и ние - особено в случаите когато буквално не можехме да разберем защо точно сега чука.
Сега като се замисля се сещам две причини - първо изотдолу се чува много повече и второ, човек като е сам и стар - се нерви много повече.
Единственото което мога да ти препоръчам е - опитвай с добро. Ако не става - пак опитвай с добро. И пак и пак. Убеден съм че ако опитваше с добро тази жена все щеше да има някакъв успех с нас. Поне частичен - не може да вържеш децата.

От сегашната си гледна точка ти симпатизирам, но минеш ли на лошо - смятай, че си загубил и никога, никога няма да спечелиш.
Имам абсолютно същия проблем от лятото миналата година с едни невъзпитани нахални съседи с три малки деца над нас.
Казано им е поне 100 пъти оттогава, че след 10 вечерта се пази тишина. Викали сме полиция.
Безуспешно, по цяла нощ е тичане, скачане, тропане.....барем, тия чудовища не ходят ли на училище, детска градина....ами не ходят естествено, защото цял ден вероятно спят и вечер точно 09:30, 10, когато става време хората да си лягат, те подивяват.
И да, чудовища са, то ако бяха нормални деца, ще тичат тичат, пак ще се кротнат. Това е всяка нощ, от 09:30, 10 до 2-3 през нощта, а ние ставаме рано за работа. Пък и да не сме на работа не сме длъжни да ги слушаме.
Ама то, и родителите, невъзпитани, безотговорни селяни. Я си стегни детето, скарай му се, обясни му. Пък и доколкото знам малките деца 09-10 трябва да спят.
Мен никой не ми е позволявал по нощите да преча на съседите като дете. Имало е нощи, в които не ми се е спяло, и съм си играла съвсем тихо на леглото.

И не можете да си вържете децата, ами през нощта ако трябва ще ги вържете. ИМА ЗАКОНИ. ТОВА, ЧЕ НА ВАС НЕ ВИ СЕ СПИ НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ НИКОЙ ДРУГ НЕ ТРЯБВА ДА СПИ! Пък като не можеш да си кротнеш децата, излез с тях навън и ако щете стойте там цяла нощ да довеят.
Хората не са длъжни да ви слушат по нощите и да не могат да си почиват в собствените домове, а че и на работа да ходят, а вие с децата си спите по цял ден и вечерта сте готови за поредното фиаско.

Ние лично ще направим хубава жалба в районното, ама то България-за потърпевшите никога няма справедливост, само за тормозещите. Това е денонощен ежедневен тормоз при нас, и факта, че имате деца не ви дава право да тормозите съседите си. И съвсем не значи, че законите и реда не важат за вас. Ми купи си къща, по дивейте с децата си денонощно там, ама то тогава нали пак ще имате съседи, баба ми на село нали цяло лято не може да спи от нахални дечица. ИМА ЗАКОНИ и ТЕ ВАЖАТ И ЗА ДЕЦАТА!
Ми я треснете два-три пъти глоба на невъзпитаните родители, 100-200 лв, 1000лв, да видим дали тогава ще мислите, че сте сами в жилищния блок. И това е масово, на почивка да отидеш, пак ще се намери някой по нощите с деца или без да вдига тъпардия, ми идиоти такива не сте сами в хотела , в блока и където и да е.
Ама то това е България, при нас закони има само на хартия...
пон мар 14, 2022 6:05 pmkr1100 написа:
пон мар 07, 2022 1:49 amresistbody написа:
Купи си някви хапчета или водка.. дали за сън, дали за нещо друго... децата нямат спирачки... и не всички са мармоти да си лягат в 9часа.. .
:? Бреей тия са явно "нощни" птици :? - чак в 9 ч. посдред нощ . Има дето в 20ч / 8 ч вече къртят дълбоко.
Едно е 9 вечерта, съвсем друго е да оставиш най-безотговорно децата си по цяла нощ, е 12, в 1-2 да тичат и да блъскат, както е при нас. А че и 9 , хората да не са длъжни да ви слушат, има детски площадки, ходете там с децата си да дивеят колкото щат, ама айде 9 става, ама след 10 вечерта и по цяла нощ те да ми търчат, и техните невъзпитани смотани родители да ми обясняват деца да. Ама това че са деца не ви освобождава от законите.
kr1100 - майстор
пон мар 06, 2023 2:17 pmGeryto92 написа:
пон мар 14, 2022 6:05 pmkr1100 написа:
пон мар 07, 2022 1:49 amresistbody написа:
Купи си някви хапчета или водка.. дали за сън, дали за нещо друго... децата нямат спирачки... и не ...
Бягай на село или си купи парцел и си построи къща. Няма друго спасение като си в блок.
Киррил - специалист
От мненията виждам, че никой не те е разбрал и те съветват, след като са те ударили по бузата, да си подложиш и другата буза. Чуждата болка не е като собствената. Другият може да го боли силно, а ние да си свиркаме и да го съветваме, че тя болката не е толкова силна и да си трае.
Явно положението е нетърпимо и семейството му се нервира ужасно много от постоянният тормоз, без значение деца ли са или родители. Някой хора разбират свободата като свободия и за тях законите не важат. Ще си тропат и в полунощ и не им пука от останалите.
Лошото е, че ако вземете реципрочни мерки с ответен шум, ще нарушите спокойствието и на останалите комшии.
Бих ви посъветвал за системно нарушаване на тишината и спокойствието всяка седмица да подавате сигнал до районното управление на РПУ. Не е причина, че това са деца, да не го правите. Вие трябва да отидете отпочинал на работа и да не направите някоя беля от неотспиване или др.
Продължете така един месец, да се съберат поне 5 жалби. Не ви пука какво ще ви кажат от РПУ-то - искайте да ви ги заведат с номерче. Вие настоявате във времето за почивка да не се тропа и семейството ви да не се смущава. Това е по закон. Имате право на подобно оплакване за системно нарушаване на тишината във време за почивка.
Ако не се съобразят с подадените жалби ( което е твърдо вероятно) заведете дело в съда.

ШУМ ОТ СЪСЕДИ - АДЕКВАТНИ МЕРКИ
https://www.johnev-legal.com/bg/shum-ot ... atni-merki

Психически тормоз от съседи. Спечелено дело.
Осъществяването на психически тормоз от съседи чрез вдигане на шум, несъобразяване с правилата за съблюдаване на обществения ред и чрез прояви на неуважение към правилата на етажната собственост е една от най – често срещаните причини клиенти да се обръщат към нас за помощ.

съдът осъди съседи – нарушители да платят обезщетение
РЕШЕНИЕТО НА СЪДА
https://petkovalegal.com/психически-тормоз-от-съседи/

Решение по Гражданско дело 529/2020г.
https://dela.bg/Acts/ed4ee296-1040-41e6 ... c5950266ce

Съдът уважава искането на младия мъж за присъждане на обезщетение в негова полза за осъществен психически тормоз от съседи, като обръща внимание, че ответниците, нарушавайки обществения ред в сградата са осъществили противоправно поведение, което се намира в пряка причинно – следствена връзка с настъпилите за мъжа вреди, а именно безсъние, нервно напрежение, загуба на време за подаване на сигнали и за опити за водене на конструктивен диалог, загуба на работоспособност и др.

Съдът приема, че от събраните по делото доказателства поведението, което съдът приема като осъществен психически тормоз от съседи, е безспорно доказано.

1. Препоръчваме ви първо да се опитате да се разберете с тях. Поговорете със съседите, които ви тормозят, разберете защо го правят, какво очакват от вас. Опитайте се да стоплите отношенията, поднасяйки им нещо домашно приготвено. Ако съседите ви не са с психични проблеми или крайно агресивни и зли хора, подобна стъпка от ваша страна може да бъде първата към подобряване на взаимоотношенията. Така съжителството под общия покрив ще бъде по-лесно за всички.
2. Ако опитите ви за сближаване и установяване на приемлива комуникация не помогнат и все още се питате какво да правим при тормоз от съседи, може да потърсите помощ. Първият човек, към когото следва да се обърнете, ако лошите взаимоотношения са свързани с общите части на собствеността, е управителят на етажната собственост. Негово е задължението да свика общо събрание относно неспазване на добро поведение в етажната собственост и да съдейства за поддържането на реда и добрия тон в кооперацията. Ако и това не помогне, следва тежката артилерия.
3. Следващата стъпка, която може да предприемете, зависи от това дали тормозът е психически, или физически. При физически тормоз полицията е длъжна да предприеме мерки съгласно закона. Обаждане на 112 и разговор с местното РПУ ще ви дадат насоки как да действате, за да получите помощ.
6. Подгответе се, че е възможно да се изисква подаване на частна тъжба. Предявява се в съда и се образува наказателно дело от частен характер. Подгответе се със здрави нерви, ако поемете този път, и имайте предвид, че неявяването ви води до прекратяване на делото. Пътят е дълъг понякога, но ако имате свидетели и основание за тъжбата си, приключва с произнасянето на присъда.

Как да се справим с шумните съседи?
https://pravatami.bg/9298

Как да се отървем от шумовия терор
https://www.ecocrime.bg/home/2013-08-06 ... 0-13-52-14

Как да се справим с шумните съседи? Как мога да упражня правата си на практика? Например при “шумов тормоз” посред нощ.
https://advokatvarna.com/articles_как-д ... 69_bg.html
kr1100 - майстор
Киррил е Кириле много си наивен.
Няма да помогне. От РПУ ги мързи и те отсвиркат набързо.
Офф в къща съм , до нея е залепен блок 5 ет.. Съседи гледат на балкона дяволско изчадие - дребно куче лаещо истерично на всичкоЛ някъде се думне врата, някой изсвири, вижда котки, гларуси, хора в двора под нлока , излчаза на терасата лае. Да излае 1-2 Ок , ама лае истерично по 10 тина минути. Затварят го на балкона и на работа Като му доскучае непрекъснато алене .
обаждал съм се в РПУ то, завеждал съм оплаквание ,звънял съм на 112 - е ниакъв резулта - куче било - трябва да лае. Късна есен, зимата бива - затворени прозорзи и не се чува много, но времето се стопля.
Ще трябва радикални мерки вече - има куче има проблем.
Киррил - специалист
вт мар 07, 2023 8:41 pmkr1100 написа:
Киррил е Кириле много си наивен.
Няма да помогне. От РПУ ги мързи и те отсвиркат набързо.
Офф в къща съм , до нея е залепен блок 5 ет.. Съседи гледат на балкона дяволско изчадие - дребно куче лаещо истерично на всичкоЛ някъде се думне врата, някой изсвири, вижда котки, гларуси, хора в двора под нлока , излчаза на терасата лае. Да излае 1-2 Ок , ама лае истерично по 10 тина минути. Затварят го на балкона и на работа Като му доскучае непрекъснато алене .
обаждал съм се в РПУ то, завеждал съм оплаквание ,звънял съм на 112 - е ниакъв резулта - куче било - трябва да лае. Късна есен, зимата бива - затворени прозорзи и не се чува много, но времето се стопля.
Ще трябва радикални мерки вече - има куче има проблем.
Сигналите към РПУ-то е първата стъпка като доказателствен материал, после в съда, когато заведете дело за психичен тормоз. Нека нищо не правят. Важното е да имате входящ номер на молбата си да вземат мерки. Това показва, че вие сте искали съдействие от властите за да се отстрани проблема, а те не са взели адекватни мерки. Когато сигналите станат 5 и те виждат, че не си оставяте магарето в калта, те взимат някакви мерки. Не се поддавайте на устни увещания - това е прах в очите. В края на молбите си пишете, че очаквате взимане на мерки в законоустановеният срок, както и номерата на предните молби с датите на подаване - това им действа на полицаите като салам на куче - стресират се!!
Това, че вие не завеждате дело, означава, че проблема не е толкова голям. Обикновено страните се споразумяват още при завеждане на делото и то не се води.
Lisko - майстор
Както писах преди година - картинката има две страни - дали я гледаш отдолу или я гледаш отгоре. Дали ти се спи и т.н. Симпатизирам на долните, аз също много се нервя от шумове.
Отгоре обаче нещата въобще не изглеждат толкова шумни. И доста нормални деца могат да ви докарат сърцебиене. Колкото и да му обясняваш на едно дете, то му иде отвътре да отиде от едната стая в другата с тичане (освен ако не е с мега-наднормено тегло)
Така че, те правят каквото могат, вие правете каквото трябва тоест както Кирчо съветва - с упорито следване на законовите начини.
  • 1
  • 2

Тема "Как да се справим със шумни съседи" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: