• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
martin31hv - специалист
Здравейте, имам жесток проблем, които най-вероятно някой от вас също имат, а именно кофти съседи отгоре... С окачен таван съм в спалнята и каменна вата 10см, но хората имат малко дете и се гонят и тропат жестоко даже започвам да се притеснявам да не се напука тавана от вибрациите.

Та това е накратно и не пиша да се оплаквам, а за съвет. Ще правя окачен таван и преградна стена в хола и съм взел материалите + каменна вата.

Със съседа няма смисъл да говоря повече, тъй като явно не успяват да се справят с детето, а и не им пука, защото това брутално тропане започва от 8 вечерта до 12 полунощ... и то не е само от детето ами от тези 3мата дебили. Все едно има стадо препускащи хипопотами...

Ще го карам направо: Дайте идей какво да вградя в окачения таван в хола за да тровя тези дебили. Мислях си за някъква тонколона която да я прелепя към плочата отдолу и когато се натропат и легнат да спят да започна аз да им пускам бас ритми без музика, а само нещо да вибрира и дразни.

Повечето от вас може да ме нападнат, но да спомена, че въпросният съсед е следовател и е малко деликатна ситуацията с полицията... В тази ла*няна полицейска държава незнам дали би имало смисъл да звъня всеки ден на 112 и да ходя да пиша жалби. Най-добрият вариант да се говори с тях е изчерпан вариант и вече не е вариант...

Благодаря на всеки, които ще си направи трудът да драсне някой съвет. Поздрави. :)
Lisko - майстор
Бил съм от другата страна на барикадата. Съседката отдолу (бабичка за тогавашната ми гледна точка), редовно издивяваше и почваше да чука зверски по парното. Децата били тичали като стадо малки слончета. Истината е, че децата винаги тичат. Като са твои не те нерви. Даже и обективно горе нещата изглеждат доста по-тихо отколкото на долния етаж. Нейното чукане по парното не водеше до нищо.
(освен факта, че я чуваха още няколко съседи)
Даже по някой път чукахме в отговор и ние - особено в случаите когато буквално не можехме да разберем защо точно сега чука.
Сега като се замисля се сещам две причини - първо изотдолу се чува много повече и второ, човек като е сам и стар - се нерви много повече.
Единственото което мога да ти препоръчам е - опитвай с добро. Ако не става - пак опитвай с добро. И пак и пак. Убеден съм че ако опитваше с добро тази жена все щеше да има някакъв успех с нас. Поне частичен - не може да вържеш децата.

От сегашната си гледна точка ти симпатизирам, но минеш ли на лошо - смятай, че си загубил и никога, никога няма да спечелиш.
iliya_i - майстор
съб мар 05, 2022 10:23 pmmartin31hv написа:
.... Мислях си за някъква тонколона която да я прелепя към плочата отдолу и когато се натропат и легнат да спят да започна аз да им пускам бас ритми без музика, а само нещо да вибрира и дразни.
Тези нискочестотни ритми ще се предават чудесно по цялата конструкция на сградата и ще тормозиш не само тях, а и всички останали съседи в блока. А този който си прецелил, няма да разбере защо е това.
Лиско добре е описал нещата.
Те децата ще пораснат и ще се променят нещата.

И си помисли за окачения таван. Работи като кожа на тъпан.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ще ви снимам бележката която разлепиха по всички етажи в блока на мама. Свърши прекрасна работа.
Якият психологически момент - нямаше директно обвинение към никого, съответно никой не зае отбранителна позиция и никой не направи напук
Голяма част от проблемът е в керамичните подове и липсата на килими . Модерна работа... Та, там, принципно, никой не е против децата, и шумът наистина спря в посочените часови граници.
Аз се радвам, като ида и чувам бебета и деца отвсякъде. Пенсионерският блок се оживи :roll:
Сниманото е на таблото долу, но го има на всеки етаж и полуетаж точно до ключа за осветлението. Ако имаше асансьор, щеше и там да е залепено :-)
успех!

Прикачен файл

111.jpg
111.jpg (66.94 KиБ) Видяна 10199 пъти
nork - специалист
съб мар 05, 2022 10:23 pmmartin31hv написа:
Здравейте, имам жесток проблем.......
Жестокият проблем е че нямате деца! Или е било достатъчно отдавна за да забравите какво е било при вас!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед мар 06, 2022 2:02 pmnork написа:
съб мар 05, 2022 10:23 pmmartin31hv написа:
Здравейте, имам жесток проблем.......
Жестокият проблем е че нямате деца! Или е било достатъчно отдавна за да забравите какво е било при вас!

:shock: :shock: :shock:
Christo - майстор
нед мар 06, 2022 2:02 pmnork написа:
съб мар 05, 2022 10:23 pmmartin31hv написа:
Здравейте, имам жесток проблем.......
Жестокият проблем е че нямате деца! Или е било достатъчно отдавна за да забравите какво е било при вас!
Не е това проблемът! Имам две дъщери. Като даваме на децата да правят каквото си искат, създаваме много грешното впечатление, че светът се върти около тях и те са царете. Едно време имаше казарма- последна възможност да пораснеш и да разбереш, че не ти си царят и че има ситуации, в които трябва да се съобразяваш с околните и с обстоятелствата. Отделна бира дали си прав или не. Домашното възпитание и то стана отживелица. Толкова голям зор ли е, да поговориш човешки и спокойно с детето и да му обясниш? После ще ходим да ревем, че го арестували лошите полицаи. Или, дори когато почне да кара кола напушен, ще се чудим как да го оневиним.
martin31hv - специалист
Разбира се преди всичко сме хора и трябва да се съобразяваме един с друг, но ситуацията е, че не само детето бяга ами и майка му и баща му бягат след него от едната стая в другата стая. Яко забиване на петите в паркета, а аз съм в спалнята с 10см каменна вата... Вибрацията е брутална и даже точно в този момент е същата работа. След половин година и аз ще имам дете, но не е нормално след 22ч да бягаш с детето си за да го измориш да заспи. Има паркове, площатки, спортни зали и тн... Това дете след 1-2-3г. ще качи някой друг кг и ще стане още по-лошо... На няколко пъти пуснах метал, но без резултат. Едва ли е бележка от този тип ще помогне, но ще опитам. Да звъня постоянно на 112 едва ли ще има резултат, защото бащата е следовател и работи в полицията иначе щях да съм го хванал за гушата в тъмното...
Но така е има много прости хора и засъжаление трябва да се съобразяваме с тях... Поздрави на всички. :)

А между другото се чудя дали да не си застраховам жилището, тъй като имам чувството, че скоро може да имам напукани тавани от скачане... :-D :-D :-D
martin31hv - специалист
А и същите тези хубавци ми пускат пералня и центрофуга в 1-2часа почти всяка вечер... пълен леш е... :-D :-D
muhala - майстор
Бях в подобна ситуация. Купихме си апартамент, в който никой не е живял последните 7 години, а преди това там е живяла една баба.
И аз като теб сложих картон и вата на тавана. Съпругата бременна и чакаме дете. Нанесохме се и се почна едно ходене, тропане, тътрене на мебели и т.н.
Шебеците над нас се оказаха единствените неразбрани хора в блока.
Паркета им отлепен от пода и пружинира.
Почти всяка вечер ходих да правя забележки. Така си ходел господина, няма да прелитам и т.н. Накрая спряха да ме отразяват.
Последния път като направих забележка и споменах на съседката, че и бях направил ремонт, който наистина и спести около 1000лв работа. И и казах, че на нейно място бих се съобразил.
Да кажем, че тропането намаля.

Доста бях притеснен и леко изнервен покрай раждането и бая ги чувах.
Все пак това са неразбрани хора и до сега понягога им правя забележки и им припомням, че между 2 и 4 се пази тишина.
Няколко съвета от мен:

1) Картона силно препоръчвам да хо махнеш и да го направиш наново с акустични окачвачи, без UD профили, с двойна скара и с ГК 12,5мм от пожароустойчивия, защото е изключително твърд.
2) Все пак това са деца. Ще пораснат.
3) Пий по едно пиене вечер да се отпуснеш малко.
4) Излизай по - често навън.
5) Ако имаш някоя стая, в която не се тропа, иди там да спиш.
  • 1
  • 2

Тема "Как да се справим със шумни съседи" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: