• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Lutchezar - майстор
Подобна технология видях при саниране на блок. Миналото лято. Грунд на стената, предварително обмазана дебела твърда вата, после се лепи, дюбелура, мрежа и т.н. Не виждам причина да не може да се обмаже двустранно. Всъщност част от таваните на балконите ги направиха с вата. Е, имаше случай на паднала вата от таван на балкон, но единичен от 30,така че предполагам е неспазване на технология.
LazarGanev - "Велик майстор"
Я първо да се провери да не би пък комшията отгоре да е с подово и да се постигне обратния ефект - хем вълка гладен, хем агнето го няма :-D
Tottis - помощник
Не е с подово. Блока е с ТЕЦ и не е преправяно. Решил съм картон на всякъде и 5см вата.
Mitashki_MM - специалист
Не мисля, че изобщо ще усетиш някакъв ефект щом не си последен етаж от тая операция. Те майсторите я предлагат, щото картона им е сладка работа и като задобреят малко сума квадратура отхвърлят на ден. По-добре си вложи парите във външна изолация и по-горен клас дограма въпреки, че ако наистина насред зима без отопление докарваш 18-19С едва ли има какво повече да желаеш в това отношение.
galin56 - специалист
Винаги има ефект. Топлината отива нагоре и по-добре да не топли горната плоча и да си седи в твоя апартамент. Аз имам тристаен апартамент, когато правих ремонта преди 6-7 години сложих на абсолютно целият таван (без в банята естествено) гипскартон и вата, даже ватата я тъпкахме двойна. После по този начин си слагаш и луни и осветление без проблем. Наслагах и на всички външни стени отвътре гипскартон и вата. И с климатици настроени на зимно време на 25 градуса (без да се спират) сметката не ми е била никога над 200лв за тока и си ходя вътре по къси гащи и тениска. 3-4 години по-късно санираха и блока даже целия. Тавана ми е свален от беше към 2,58 - 2,60м на 2,5 метра горе долу , никога не ми е било проблем. Комшията отгоре има две малки момчета които постоянно се бият и гонят, еми и за това помага до определена степен - много по-малко се чува.
Така, че аз съм с две ръце ЗА да се сложи вата на целия таван. Аз лично за мен си съм го направил вече и не съжалявам от решението, даже напротив.
infomar
Аз на старият апартамент на всички тавани имах залепен "Депрон" - 6мм. усеща се ефекта с него и без него, въпреки малката дебелина. Над Депрона гипсова замазка с мрежа.
  • 1
  • 2

Тема "Картон с 5см вата - заслужава ли си за таван" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: