съб яну 27, 2024 1:03 pmgeorgi82 написа: Нещо не схванах с "керемидата"А трябватно както и да е ,покрива е с керемиди nexe - мисля, че нямат вентилируеми.

пет яну 26, 2024 10:17 pmivanovbg написа: То понеже дървения покрив не гори. Осб и подобни и те не горят. Или пароизолацията, която в повечето случаи е обикновен найлон. В края на краищата има и застраховки. ....Пък все пак е модерен дом и никой не си отоплява тавана с печка на дърва. .1. Защо ти трябва още 1 таралеж в гащите - сторопор и фибран отделят отровни газове при горене. - с не какъв да е противгаз се гаси, а с бутилка на гърба с кислород и маска. Нагледал съм се на такива пожари. И бързо се разпалват в сравнение на ОСБ и подобни и гъст черен дим и всичко е яко опушено в черно.
съб яну 27, 2024 3:16 pmkr1100 написа:1. Ако не е правилно изпълнена пароизолацията влагата във ватата ще компрометира дървото и то ще изгние за няколко години. После дали ще изгори май не е от значение, поддава, изкривява се и трябва да го сменяш и без да става пожар далеч преди да си е изживяло живота. Като се запали, дори и да не се разгори яко от ватата пак ще трябва да се смени целия покрив, щот миризмата е ужасна. Поне ако е изгорял целия ще спестиш от демонтаж и изхвърляне.пет яну 26, 2024 10:17 pmivanovbg написа: То понеже дървения покрив не гори. Осб и подобни и те не горят. Или пароизолацията, която в повечето случаи е обикновен найлон. В края на краищата има и застраховки. ....Пък все пак е модерен дом и никой не си отоплява тавана с печка на дърва. .1. Защо ти трябва още 1 таралеж в гащите - сторопор и фибран отделят отровни газове при горене. - с не какъв да е противгаз се гаси, а с бутилка на гърба с кислород и маска. Нагледал съм се на такива пожари. И бързо се разпалват в сравнение на ОСБ и подобни и гъст черен дим и всичко е яко опушено в черно.
Офф преди 4-5 г имаше пожар на 1 нова жилищна кооперация малко под Орекс и ВиК и то по изолацията . Красиова фасада след пожара.
2. Колко хора си правят застраховка
с/у пожар - единични случай.
3. О има все още хора отопляващи се с печки на твърдо гориво , а и на пелети . Проблема е в изолацията на греди , ламперия и др. дървения около комина, дали е измазан ....
пон яну 29, 2024 8:59 amaig_welding написа: Цитирам колегата:Аз си го представям, че пред преградата стена трябва да се прави нова скара или конструкция,което като цяло ми се струва някакси тъпо.
==============
Аз точно същото мисля като Вас за вентилирането,такава ми е идеята,а пароизолацията производителя предвижда да има разстояние от поне 3 см между фолиото и гипсокартона,но при мен с преградни стени с cw-та съм го залепил директно за цв-то и отгоре директно картона.
==============
ОК, това е най-удобния начин да се положи мембраната. Ако трябва да се осигурят тези поне 3 см., технологично как да стане това?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: