• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
vache - специалист
Ами ние нещо такова мислим, конструкция от профили и на тях плоскости, но така, че може да се вадят плоскости отзад, или да е на някакви панти, защото котела се почиства периодично. То няма нужда от топлоотражателно фолио. Самия котел не се нагрява. Нагрява се отзад димоходната тръба. Нея ще мислим да я изолираме с вата, за да не се лепне някой. Като цяло не е чак толкова висока темепратурата, освен на тази тръба.
Matchless - специалист
Сложете релси на тавана и пуснете едни пердета или вижте из сайта на лего да го направите с лего тухлички да може лесно да се разглобят после:).Така или иначе ще правите конструкция,с какво ще затворите няма значение-ако искате го затворете с шперплат а върху него при желание може да се залепи декоратично фолио имитиращо дърво.Отзад се оставя ревизионен отвор за обслужване на котела и се слага декоративна вратичка или решетка(продават се навсякъде).Отпред и аз си мислих за врата хармоника.Така направена конструкцията с материал който няма да се шпаклова се разглобява за няма и половин час.Намерете компромисно решение,ще трябва да отстъпите малко в нещо все.Хънтър дъглас СА:пласмасови,дървени(безобразно скъпи) и метални.Ако изключим пластмасовите(по обесними причини-ще се поразтопят с времето) и дървените ще стирнем и до металните,който също не са от евтините и освен това се поставят на съвсем различен тип конструкция-профил като гребен се поставяна на тавана(стената) и хънтъра се си влиза в специални отвори на профила(захваща се безвинтово).
vache - специалист
Matchless, ето това ни трябва...последното описано. Изобщо не е необходимо да се затваря целия котел. Той не е чак толкова грозен :-D Само отзад, за да не се залепи детето за димохода докато тича из коридора. Това ни е проблема всъщност. Компромис не мога да направя с въздуха за горене, щото няма смисъл от цялата история дето я творихме с мъжа ми. Ако го заградим целия или с ненадупчени стени няма да гори.

Има ли възможност да ми пуснеш линк с тия хънтър дъглас дето се захващат на профила-гребен. Аз като ги видя веднъж ще се оправя вече с търсенето из нета. На мен това ми е проблема, че не знам как изглеждат. Иначе досега да съм спретнала целия проект за заграждането :) Чувала съм, че в мокри помещения се заграждат стени по подобен начин и можело чивек да си ги направи общо взето както си иска като конструкция. В смисъл дали да са прави стените, заоблени и пр.

Айде пък после ще пусна да видите решението. Аз искам от целия ремонт да пусна, че сам сами с мъжа ми го правим, с изключение на монтажа на котела. Ама не знам дали би представлявало интерес...
Matchless - специалист
За съжеление нямам такава снимка а и из нета трудно ще намеря на окачващия профил.Мога единствено да покажа снимка на завършен таван и да орентирам в цените...Но специално за металния Hunter Douglas ..окачващия профил трябва да се хване за стена или таван...т.е. няма как да се направи преградна сена от него.Иначе като материал металния хънтър струва от 50лв на квадрат нагоре
vache - специалист
Амиии, може да се хване за стената. За тавана няма как поне от едната страна, защото димохода преминава оттам. Не знам дали се вижда добре на снимките. Трябва да хвана да снимам по-ясно, че сега изпразнихме коридора от мебелите.

Ужас! Не мога да си го представя това чудо... дай да видя окачен таван, макар и готов, пък дано да се ориентирам. :?
Matchless - специалист
Ето мтални,пвц и дървени хънтъри.Но пак казвам:за металния хънтър трябва готова изградена стена за която да се хване окачващия профил който носи цялата конструкция.Няма как да се направи като преградна стена.Направете конструкция с профили за гипсокартон и използваите Fiberock пана.

Прикачен файл

Hunter Dougles.jpg
Hunter Dougles.jpg (26.39 KиБ) Видяна 4137 пъти
Matchless - специалист
Toва е пвц

Прикачен файл

Hunter Dougles2.jpg
PVC
Hunter Dougles2.jpg (17.97 KиБ) Видяна 4134 пъти
Matchless - специалист
Дървен Хънтър

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (50.7 KиБ) Видяна 4132 пъти
Matchless - специалист
Ето такъв материал предлагам да използвате,нарича се fiberock.Направете конструкция от профили за гипскартон и затворете с такова пано,на него изрязвате ревизионен отвор на който слагате вратичка или декоративна решетка за да можете лесно да обслужвате котела,а самото пано може да се облепи с фолио или тапет има невероятни имитации на дърво и какви ли не други.Сетих се и за друг вариант:отново правите лека конструкция от профили и завинтвате вагонна шарка или дюшеме като на гърба го облепяте с алуминиево тиксо за да не обгори.

Прикачен файл

fiberock.jpg
fiberock.jpg (55.24 KиБ) Видяна 4130 пъти
vache - специалист
Много ти благодаря!!! Сега разбрах всичко, което си написал по-горе :) Ще разгледаме по-подробно с мъжа ми. Ако имам въпроси пак ще питам :)
Още веднъж - благодаря!
  • 1
  • 2

Тема "Декоративно заграждение на котел в коридора :)))" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: