• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
pipbel - майстор
Абе на мене ми се струва че с 15 см Итонг ще стане по-добре.
Като гледам сегашния парапет е поне с такава дебелина.

Нещо им нямам вяра на ГК-те и ГФ-те, особено пък що се отнася до външна стена. :?
Проблема е , че ако го направя с итонг трябва да се сложи външна изолация, а за 6-7кв.м. никой нама да се съгласи.
velsi - Почетен майстор
Колега, форума е "Направи си сам"!
Харалампи - специалист
velsi написа:
Колега, форума е "Направи си сам"!
Мисля че колегата има предвид външната изолация а не самото зидане.

За дебелината на използваният ютонг ... най-добре си направи сметка по дограмата която ще поръчваш. Парапета определено не е 15 см. Не съм специалист (независимо какво пише под ника ми), ама не съм чувал за такава дебелина на тухлите. Най-близкият е 12.5 см. Дай повече подробности за парапета и околните стени. Снимай и тавана.
Правилно предполага колегата Харалампи ,за разлика от Velsi.Имах предвид,че апартамента е на 5-тия етаж и за изолация трябва да викам бригада работеща по алпийски способ за полагане на изолация.
За оклните стени няма нищоза казване : от едната е балкон,а от другата на нивото на парапета е половин тухла ,от там нагоре винкел и стъкло.Между другото остъклението е собствено производство за сведение на Velsi.
Тавана се вижда в далечината -има около 15см.нещо като трегер между тавана и парапета
  • 1
  • 2

Тема "ТЪРСЯ СЪВЕТ ЗА УСВОЯВАНЕ НА БАЛКОН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: