Монтаж, топло и звукоизолации.
Pooh - майстор
mirk написа:
Ясно праскам 8х60 през 40см, че стените са външни да не ги духне вятъра :wink:
Е, ако ще се преосигуряваме - не си играй на дребно - ползвай анкерни болтове! :-D
mirk - майстор
В интерес на истината и това ми се въртеше в главата, но се отказах видя ми се много тънък профила за анкерен болт :-D После се чудех на едни винтове специални за бетон без дюбел на Фишер :? Но щом се прави с обикновени пирон дюбели така ще е.

Каква подложка се слага на пода под UW профила или може да се мацне със акрилен силикон :?
n.yaneff82 - специалист
Pooh написа:
Дал си линк към списък с най-различни крепежи. :wink:
Кажи ми каква е разликата между закрепване в плътна тухла и бетон - защото това е въпроса и по какво се различават самите крепежи ... или просто си пишеш ей така, за бройката постове?
Аз твърдя, че с пирон-дюбел 6/40 се монтира всичко без окачвачи за таван - опровергай ме!
за каква плътна тухла ми говориш за онези 100г дето не се произвеждат ли

и не не си пиша просто ей така , има си дюбел пирон , един рошав такъв дето му стърчат едни пластмасови крачета , той се препоръчва за тухла , не , че не става и с обикновен , гладък дюбел пирон за бетон
то картона и с дрелка може да се завива , ама си купуваме винтоверти

а само да спомена на колегата дето ще слага 8-ца дюбел , че 8-цата не влиза през ухото на окачвача , освен ако първо не се нахака дюбела и после пирона , което не е правилно
Pooh - майстор
n.yaneff82 написа:
... а само да спомена на колегата дето ще слага 8-ца дюбел , че 8-цата не влиза през ухото на окачвача , освен ако първо не се нахака дюбела и после пирона , което не е правилно
Ти погледна ли за какво става въпрос??? И в кой раздел сме? Къде точно в преградната стена се монтират директни окачвачи?
Янефф, не се заяждам специално, но да си на всяка манджа мерудия ... замисли се дали не прекаляваш.

П.П.Дюбел за тухла е такъв който се навива/запъва в кухините на тухлите. Плътна тухла е такава без кухини - без значение дали е произведена преди 1 или 1000 години. Помисли за начина на работа на самият дюбел, а това дали има остатъци от производството - въпрос на контрол ;)
n.yaneff82 - специалист
недогледах , че става въпрос за преградна стена , за което се извинявам

ама това дето му викаш остатъци , си е заводско производство
mirk - майстор
Тухлата е плътн, печена преди 50г. от опит съм установил че е по здрава от бетонната плоча :) стоманен пирон в тухлата не можеш да забиеш а в бетона се забиват. Затова не ми трябват никви рошави дюбели, така че няма проблем и с 10-ка да пробия профила. :wink:
n.yaneff82 - специалист
гледай да не ги целиш само в средата на профила , ами ги разминавай

знам за каква тухла ми говориш , скоро ми се наложи да правя отвор за врата в стена със същите тухли , разгони ми се фамилията

Тема "Колеги моля ви дайте съвет за преградна стена...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: