Монтаж, топло и звукоизолации.
manobg - специалист
Задачата ми е да направя 2 зъба от гипсокартон, между които ще слагам врата. Ако е възможно те да са широки поне 100мм за касата. Опитах се да направя чертеж и макар да не е професионален, показва каква е идеята ми. Не знам обаче какви профили да използвамза да бъде възможно най-здраво.

Прикачен файл

vrata.jpg
vrata.jpg (48.81 KиБ) Видяна 5825 пъти
Любо - специалист
според мен за врата няма да е здраво и ще се напука.що не иззидаш нещо да е здраво и да не съжеляваш после
housedoktor - майстор
Профил за преградни стени и в него дърво,само укрепи добре и нямаш грижи
pesho - специалист
housedoktor написа:
Те т'ва ти е играта...ник'ви UA-та..
leonardo_vd - модератор
pesho написа:
housedoktor написа:
Те т'ва ти е играта...ник'ви UA-та..
Точно така.
А за да направиш стената 100 ползваш UW профил на 75мм и с картона става точно 100, има и вариант да ползваш профил 50мм и по 2 пласта картон от всяка страна, което е пак 100мм стена.
pesho - специалист
Имах напредвид,че доктора е прав.Не му трябват никакви UA-та на човека- да се чуди пък после как да фиксира вратата,освен ако не е някоя голяма и тежка портална врата...
manobg - специалист
С дърво имате предвид да забия една дървена колонка по средата и около нея с профил така ли ?

Прикачен файл

vrata.jpg
vrata.jpg (51.14 KиБ) Видяна 5688 пъти
housedoktor - майстор
Да ,така и много по лесно ще се закрепи касата на вратата.Но дървото дае точно по размер ,иначе мачка профила
ori75 - напреднал
Имам подобен проблем с монтаж на 2 врати. Мислех да го направя с UA профили но чета, че не се препоръчва заради монтажа на вратата. Едната врата е със стъкло 1 см. което ще я утежни. Въпроса ми е, не се ли монтират вратите само с монтажна пяна? Предложете някакво решение.

Прикачен файл

wrata1.jpg
wrata1.jpg (30.84 KиБ) Видяна 5527 пъти

Прикачен файл

wrata2.jpg
wrata2.jpg (20.66 KиБ) Видяна 5527 пъти

Тема "Може ли някой да помогне с избор на материяли." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: