Монтаж, топло и звукоизолации.
casparcho - специалист
Здравейте колеги, поизчетох доста теми за преградни стени , но не открих точно конкретния ми въпрос.Къщата е стара с каратаван и на втория етаж на голям коридор излях 8 см плоча за основа на баня, ...та ..от 2 те страни си са стените от другата страна 2-те стени правят Г-образ като едната е с дължина 3,4м а другата 1.5м ..грубо с височина 2.4м ..дълго е за обясняване как съм захванал плочата ,но не е желателно още много тежести да се трупат....въпроса ми е с какво да направя другите стени които са преградни за да остане малък коридор към стаите...с гипсокартон за да не ми клопа като всеки се опира на него като минава трябва 2 листа картон да сложа....другия вариант е с итонг към 12 см дебел....какво ще ме посъветвате... Водата -ваната и душа са от страната на съществуващите стени.

Благодаря предварително.
housedoktor - майстор
гипсокасртон двупластов ,от страната на банята да е от зеления (импрегниран).Конструкцията през 40 см междуцентрово растояние на профилите .За да намалиш предаването на шум под опасващият профил постави (под/таван) уплътнителна лента или мастик
casparcho - специалист
Картона няма проблем моите приятели са маисторите, даже направихме доста ефектни тавани като ги боядисам ще кача....само това ме тормозеше за тежестта...а и от вътре ли зеления да е 2 пласта ...или 1 си е достатъчен,,,за хидроизолацията ми е ясно как да се направи....ако още някой си даде мнението да посъчетаем ще е добре иначе благодаря на колегата
ivanovrg - специалист
+1 за ГК
две кожи зелен от към банята,като се разминават фугите
от вън може само 1 да сложиш(с 2 ще е по добре) и пак разминавай фугите
натъпчи добре с вата за да не кънти като се удря(ако има кой да удря) и на профилите на пода и тавана както ти е казал доктора
за обезшумяване има и други начини,но не мисля че ти трябва чак толкова изолация
casparcho - специалист
не ми е за изолацията...нито 4ак за кантенето...а за тежестта....
ivanovrg - специалист
това трябва да е най лекия вариант
да се получава 40кг/кв.м
незнам с ютонг колко ще е
а ако няма да слагаш плочки по стената може и с по една кожа картон
casparcho - специалист
Ами честно казано незнам дали 6те има на тези стени плочки или ще са с латекс...че плочките които сам харесал са доста скапи и ..това ми трябва компетентно мнение колко ще тежи грубо казано едната конструкция и колко другата ,,,,че ако и плочки сложа...
mirk - майстор
И аз съм замислил нещо подобно само че банята ще ми е на терасата. Двете външни стени на Г с размери 2.40 и 1.8 височина 2.60 мисля да ги правя с гипсфазер Vidiwall HI 15мм специални за външно приложение и 18мм за вътрешно приложение на един слой, профили CW 100мм през 40см. Между тях два слоя вата по 5см. Въпросът ми е стабилна ли ще е конструкцията и достатъчна ли ще е изолацията само с вата вътре в стената.

http://www.knauf-gipsfaser.com/knauf/ho ... enDocument
n.yaneff82 - специалист
напълно достатъчна ти е изолацията , а и добре си се ориентирал , профилите да са през 40 см , това е задължително за баня , но и нищо не ти пречи отвън да одариш една топлоизолация
ivanovrg - специалист
n.yaneff82 написа:
но и нищо не ти пречи отвън да одариш една топлоизолация
даже е препоръчително
ако имаш възможност вместо гипсфазер сложи циментфазер
малко е по скъп но е по добре за отвън
от вътре сложи две кожи картон(зелен)

Тема "Колеги моля ви дайте съвет за преградна стена...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: