Монтаж, топло и звукоизолации.
roshav ohluv - специалист
Здравейте,

Имам следния проблем - жегата от печката на дърва на вилата напука гипсовата стена зад нея. Искам да сложа някаква прилична изполация, та се разчетох из интернет, но така и не успях да си изградя точно мнение какво да направя. Засега виждам няколко варианта:
1. Силикатен картон (откъде се купува това??? в Ташев Галвинг и Топливо в София нямат представа..)
2. Топлоустойчив гипсокартон - малко съм скептичен дали ще предпази стената отзад, да не падне заедно с нея....?
3. Минерална вата с алуминиево фолио - е това мисля че ще бъде супер грозно

За всичките варианти се чудя как да закрепя иолзацията за стената? Някакво специално лепило ли? С дюбели няма да стане - винтовете ще се нагреят и ще стопят дюбелите май.....
koldi811 - специалист
roshav ohluv написа:
Здравейте,

Имам следния проблем - жегата от печката на дърва на вилата напука гипсовата стена зад нея. Искам да сложа някаква прилична изполация, та се разчетох из интернет, но така и не успях да си изградя точно мнение какво да направя. Засега виждам няколко варианта:
1. Силикатен картон (откъде се купува това??? в Ташев Галвинг и Топливо в София нямат представа..)
2. Топлоустойчив гипсокартон - малко съм скептичен дали ще предпази стената отзад, да не падне заедно с нея....?
3. Минерална вата с алуминиево фолио - е това мисля че ще бъде супер грозно

За всичките варианти се чудя как да закрепя иолзацията за стената? Някакво специално лепило ли? С дюбели няма да стане - винтовете ще се нагреят и ще стопят дюбелите май.....
здравей,като професионален майстор занимаващ се ежедневно с различни строителни дейности бих ти препоръчал да се направи с пожаро-устойчив гипсокартон на профили,а не на лепене!! Ако имаш въпроси,пиши или питай по гсм. 0898763475 Венцислав
riki888 - специалист
Да, по-добре на профили. По-добре някаква метална повърхност която е като екран на малко разстояние от стената, например 3-4 см. Металната повърхност се нагрява от инфрачервените лъчи и се обтича от въздуха и от двете страни и е достатъчно ефикасна. Ако ти се занимава да изчукаш някакви фигури или орнаменти по ламарината даже ще ти служи за декорация.
Подобно решение има на колата ми. Колекторните тръби от 4 се събират в 2 и това е най-горещото място по колата с изключение вътре в цилиндрите. И точно там е поставен такъв екран - алуминиев екран който е оформен около колектора на 2-3 см разстояние. От другата му страна е някаква мека материя за шумоизолация и на всичко отгоре там минава проводника за ламбда сондата който е с найлонова изолация. Това е на около 5 см от екрана. И не се нагрява от колекторните тръби на ауспуха.

Тема "Изолация на шпалована стена зад печка на дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: