Монтаж, топло и звукоизолации.
georgi82 - специалист
Здравейте,реших да си приобщя терасата към детската и иззидах с итонг 80 см от пода до долната част където ще легне прозореца по цялата дължина и оттам нагоре по 45 см от двете страни, отгоре монтирах щурц 250 см който легна от двете страни по 22 см и до тук добре но от щурца до тавана остават 25 см и се чудя ако доиззидам с итонг отгоре въхрху него има ли опасност да се скърши щурца или пък да подаде или да се деформира, щурца е готов на поротерм,итонга е дебел 12,5 см.Предварително благодаря на всички.
georgi82 - специалист
колеги, някой знае ли все пак, щурца може ли да носи някакво допълнително натоварване върху себе си,при тези условия които съм посочил.
mcm - специалист
По морето направо лепяха итонга към тавана над прозореца, и допълнително го пробиваха заедно със тавана и го анкираха с т-образно направена арматура. Това разбира се преди да сложат прозореца. Не знам доколко е удачен този метод, нека се произнесат специалистите, че да не те подведа.
Mitbull - специалист
georgi82 написа:
... оттам нагоре по 45 см от двете страни...
Искаш да кажеш по 145?
Не Виждам какъв е проблема, щурца нали е за това. А и при един ред итонг, работата му ще е само да го задържи докато хване лепилото. Чувал съм, че някой даже слагали дъски вместо щурц, и после ги махали.
N.Georgiev - специалист
В случая щурца е излишен .

Тема "Колеги, помагайте със съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: