Монтаж, топло и звукоизолации.
alexiva - специалист
Здравейте,
не знам дали сайта позволява да се качва видео,но ще опитам за да видите ситуацията. Стените са бетонни и шпакловката е отлепена. Не са ги грундирали или шприцовали преди това. Питането ми е следното. Как да разбера къде да махам шпакловката. Опитах с почукване, но не дрънчи на кухо, а реално пада като опитам с шпакла. Дори на места шпакловката падаше само като дръпна тапета. Не ми позволи да кача мп4 файл.
EDI - майстор
Тя, като е тръгнала, сваляй наред.От долу чист бетон ли беше или е имало друго покритие.Ако е нов строеж, може и от кондензиране на влага да е станал фала, бетонна е все пак стената.Отоплява ли се това помещение или още не се ползва.
alexiva - специалист
Това е ЕПК от 87 година. Не знам колко са отоплявали. Със стара дървена дограма е, така че едва ли е от конденз. Имам съмнение,че съседите над мен са наводнявали кухнята и банята и може от това да е отлепило. Проблема ми е,че не мога да преценя къде да свалям. Гледаш си цяла стена,шпаклована и не дрънчи на кухо. Но на места като почнеш и пада по половин квадрат.
VLADO66 - майстор
Това става и когато някой е прекалил с кофражното масло,преслушай цялата стена с дръжката на шпаклата и където кънти сваляй.
alexiva - специалист
Точно така е май. Първо бетона е ужасно гладък. Където е по-груб е хванало, но местата са много малко. И бетона наистина лъска. Майстора ми каза,че ще го грундира с ц200 и цимент, но дали ще хване върху маслото. Не кънти на кухо, ей това ми е проблема:( Според мен,защото макар и отлепено е плътно долепено до бетона.
VLADO66 - майстор
Като го грундира и изсъхне пробвай с шпаклата дали е хванало за бетона.
Реши си проблем с SIKA LATEX+кварцов пясък,пробвал съм го върху гланцирани плочки и става много здраво не ти трябва ц200 и цимент.
jorkataG - специалист
Доброто старо строителство :-D :-D :-D
Сваляй всичко и наново шпакловка но първо с основа - грунд дълбоко проникващ
raiderss - напреднал
Не съм специалист, но тъй като правя ремонт на моят панелен апартемент (набор 1987), и в спалнята под тапетите имаше нещо подобно на шпакловка, светло/бежово кафеникаво и се ронеше много странно. Явно това е "нещото" което са правили при строежа, така или иначе със шпаклата го свалих до чист панел. Много е гадно и трудно, но според мен това е най-доброто решение. След това грундирах панела (имах останал бетон контакт, но може и с обикновен грунд за стени и тавани) гипсово лепило, 2 ръце колоркит, шкурене с лампа, грунд и латекс. Успех!

Тема "Проблем с отлепена шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: