Здравейте,
решил съм да се уча да шпакловам на една от стаите в апартамента в ЕПК блок:).
Ще шпакловам таван и стени.
Тавана си поиграх и остръргах почти целия латекс (после разбрах че може бе не е било нужно). Сега е покритието е гипсова шпакловка, като тук там се показва и бетона. В един участък 0,5-1 кв.м остана латекса, защото с много зор все да се стрърже.
Стените са остърхани отново до гипсова шпакловка и тук там бетон.
На част от стените ще лепя фибран.
Та въпроса е:
Каква марка гипсова шпакловка да взема и какъв грунд?
ПС. Имам от предишен ремонт останали 1 торба циментова шпаковка на маестро, половин торба гипсова шпаковка кнауф и сатен на кнауф и грунд maxit с изтекли срокове на годност (2010г). Тях мога ли да ги ползвам за нещо? Евентуално да налепя фибрана? Или да не си правя експерименти.
решил съм да се уча да шпакловам на една от стаите в апартамента в ЕПК блок:).
Ще шпакловам таван и стени.
Тавана си поиграх и остръргах почти целия латекс (после разбрах че може бе не е било нужно). Сега е покритието е гипсова шпакловка, като тук там се показва и бетона. В един участък 0,5-1 кв.м остана латекса, защото с много зор все да се стрърже.
Стените са остърхани отново до гипсова шпакловка и тук там бетон.
На част от стените ще лепя фибран.
Та въпроса е:
Каква марка гипсова шпакловка да взема и какъв грунд?
ПС. Имам от предишен ремонт останали 1 торба циментова шпаковка на маестро, половин торба гипсова шпаковка кнауф и сатен на кнауф и грунд maxit с изтекли срокове на годност (2010г). Тях мога ли да ги ползвам за нещо? Евентуално да налепя фибрана? Или да не си правя експерименти.