Монтаж, топло и звукоизолации.
Lyubcho_88 - напреднал
Я да питам тука в темата, пък вие да кажете ок ли е и трябва ли по друг начин да стане.

Искам да изолирам горната плоча на къщата. 3тия етаж завършва с плоча и над нея има дървена конструкция за покрива. Плочата е само намазана с нещо, предполагам някаква хидроизолация. Сега... добре ли ще стане, ако наредя фибран по цялата плоча, 3-5мм като отгоре ще сложа OSB-3 9-11мм, а той да легне на скара от дървени летви 3/10 примерно? Скарата ще наредя така, че да пасва на средата м/у листите за да не измятат една/друга, като ще има и по-малки засечки под самите листове за да е по-здраво.
Летвите мога теоретично да вкопая във фибрана или да сложа отгоре допълнително фибран, колкото е дебелината на скарата, за да не пропада, като се ходи по него.
Целта е и да става за обитаване, но не мога да вдигам много нивото, че няма да може да се седи прав никъде, освен в средата. Малко на кантар е.
Бъркам ли някъде? Други идей, съвети?

Второто нещо е, как да изолирам и покривната конструкция? Вата, гипс-картон, друго?
naster - майстор
Да. Бъркаш. За да има ефект сложи поне 10см фибран от твърдия и забрави за летви и осб. Така ще се ходи отгоре съвсем спокойно. Ако не се ходи може и вата
VLADO66 - майстор
5 мм фибран няма да свършат никаква работа.Само ще хвърлиш труд и материали.Щом ще се обитава, изолирай между ребрата с вата.Колкото повече, по-добре.

Тема "Каква изолация на подпокривна плоча и дървена конструкция на покрива" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: