• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
naster - майстор
С класическата предстенна има и бонус: при добавяне на вата - топлоизолация от общите части.
Globe - напреднал
Преди година бяха отлетяли някакви капаци на шахтата(при покрива) и при дъжд валеше при водомерите ,та не знам дали да бутам разни неща:) Иначе течението вътре е страшно (на 14 етажа блок) :) Все едно има огромен вентилатор в нея :)
chapara - майстор
Единственото истинсно е събаряне, иззиждане с плътни тухли-единички, приковаване армираща мрежа и измазване. Другото са бутафории
"плътна единична тухла цена" в Гугъл
torbalan - Дървен философ
ср яну 13, 2021 12:12 amGlobe написа:
...
Тези стени са буквално като масло.. :)
Тогава или гипсокартон на конструкция и шкафовете хванати за профилите, или горните шкафове хванати на тавана. При втория вариант закачането за тавана трябва да се съобрази с конструкцията на шкафа.

Самия гипсокартон не допринася с нищо за здравината на стената. Стена от гипсокартон може да носи толкова, колкото конструкцията (или стената ако е лепен) зад картона.
aleyan - напреднал
Реално на теб не ти трябва да укрепваш стената. Направи си метална конструкция, захваната за пода и тавана и на нея си хвани шкафовете.
naster - майстор
В идеалния случай ще се иззида наново, но това е граничещо с общи части в блока и дали всеки може да си реши да бута и гради. Дал съм ортодоксално решение още в първия отговор, но 5-6см са много площ в жертва на каузата.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за усилване на стена." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: