• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
naster - майстор
С класическата предстенна има и бонус: при добавяне на вата - топлоизолация от общите части.
Globe - специалист
Преди година бяха отлетяли някакви капаци на шахтата(при покрива) и при дъжд валеше при водомерите ,та не знам дали да бутам разни неща:) Иначе течението вътре е страшно (на 14 етажа блок) :) Все едно има огромен вентилатор в нея :)
chapara - майстор
Единственото истинсно е събаряне, иззиждане с плътни тухли-единички, приковаване армираща мрежа и измазване. Другото са бутафории
"плътна единична тухла цена" в Гугъл
torbalan - Дървен философ
ср яну 13, 2021 12:12 amGlobe написа:
...
Тези стени са буквално като масло.. :)
Тогава или гипсокартон на конструкция и шкафовете хванати за профилите, или горните шкафове хванати на тавана. При втория вариант закачането за тавана трябва да се съобрази с конструкцията на шкафа.

Самия гипсокартон не допринася с нищо за здравината на стената. Стена от гипсокартон може да носи толкова, колкото конструкцията (или стената ако е лепен) зад картона.
aleyan - специалист
Реално на теб не ти трябва да укрепваш стената. Направи си метална конструкция, захваната за пода и тавана и на нея си хвани шкафовете.
naster - майстор
В идеалния случай ще се иззида наново, но това е граничещо с общи части в блока и дали всеки може да си реши да бута и гради. Дал съм ортодоксално решение още в първия отговор, но 5-6см са много площ в жертва на каузата.
Globe - специалист
Тази седмица се захващам с къртенето и реших да направя картон с конструкция на тази стена ! :) Така ще стане най-бързо и най-безболезнено. Харесва ми идеята да я направя на ново ,но ще стане доста по-сложно и летящите неща в шахтата от 10-тия етаж може да направят големи поразии. :mrgreen: Ще търся минимална загуба на пространство ,но това ще го покаже нивелира след бутане на кухнята :lol: :lol: Чудя се какво да сложа между картона и стената? Дали да е фибран или нещо друго? Иска ми се да има минимална защита срещу влага ,че не знам какво може да се случи в тия шахти. Течението вътре е брутално и влагата съхне за норматив ,но все пак.. :)
Globe - специалист
Здравейте :)
За да не оставям темата с отворен край, ще споделя малко от ремонта.
Направихме конструкция захваната за пода и тавана. Хоризонталните 2 профила горе са за захващане на шкафовете на кухнята. Така ще съм по-спокоен ,че са здраво захванати :) След като знам че шкафовете са до тавана ,а за тях се оставя 20-23мм от тавана + 10см надолу = разстоянието където ще се дупчи :) В моя случай трябваше да сметна и колко ще падне тавана надолу ,но не беше проблем . Наредих фибран зад картона ,а новия таван е захванат върху конструкцията. CD профила в края е и целия с пяна отзад ,защото 30 сантиметровата странична стена (също гипсова) влиза навътре в горния край и се получава добра разлика ,но страницата на кухнята ще ходи до края и ще покрие тази нередност.
Качвам 3-4 снимки за цвят :cool: :drinkers: :partyman:

п.с Ест. знам точно къде се намира всеки кабел, сглобка и т.н. Всичко се снима с точни размери :)

Прикачен файл

20210220_173806.jpg

Прикачен файл

20210220_173752.jpg

Прикачен файл

20210220_173742.jpg

Прикачен файл

20210220_121749.jpg

Прикачен файл

20210217_212437.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за усилване на стена." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: