Монтаж, топло и звукоизолации.
nikkk - напреднал
Здравейте майстори, майсторчета и майсторища на гипсокартона. Не открих подобен казус във форума така че отварям нова тема.

Ситуацията е следната - ГК на конструкция с два слоя картон по 12.5мм - ще я правя с UW и CW профили тип "преградна стена". Почти по средата има колона от бетон. Притиснат от ширината (това ще бъде в стълбище което и без това много се стесни така че всеки сантиметър ширина е от голямо значение), смятам вътрешния лист ГК да прекъсва при колоната, а външния да преминава без прекъсване - вижте приложения чертеж.

Колебанието ми е, дали да залепя външния лист към колоната (червените точки на чертежа) с лепило на гребен или да го оставя празно. Фугата е с дебелина 1-2мм. Чуденката ми е от експлоатационна гледна точка, слягания и опасността от напуквания ако е залепен, пък основното е на конструкция. А ако не го залепя пък рискувам да не бъде достатъчно здраво ако се стовари нещо върху му точно в тази област.

А предпочитам да има непрекъснат лист върху колоната, защото предполагам че ако прекъсна и двата листа там и шпакловам само върху колоната с някоя от шпакловките на Кнауф то обезателно ще се спука по вертикала след време.

Благодаря за мненията!

Прикачен файл

shema.PNG
Схема - изглед отгоре
shema.PNG (5.89 KиБ) Видяна 504 пъти
ulieliadi - специалист
Първо - браво за схемата =D>
Без лепило е ок :wink:
torbalan - Дървен философ
Ако ще си по-спокоен - лепи.
Може и с лепило, може и с пяна, дето не раздува. Аз бих избрал пяната.
nikkk - напреднал
Пяна имам, хем ще държи, хем има малка еластичност на залепването :)

Тема "Двоен ГК стесняващ се на единичен покрай колона от бетон - технология" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: