Монтаж, топло и звукоизолации.
NeoBoss - специалист
Здравейте, отдавна не съм писал тук( от както се наложи новия дизайн) но явно само мен ме e дразнел. Гледам че форума се развива , затова реших да пусна една тема , ще се радвам да чуя вашите предложения.
Става въпрос за затварянето на един балкон в панелка. Като идеята е да се остави един прозорец 220 на 180см . Нормално гледам че се зазидват до края на парапета и нагоре по краищата с итонг. Но за мене краен зид трябва да е минимум 20см. Тъй като балкона е малък всеки сантиметър е важен в неговото приобщаване, ми се върти идеята да се затвори с гипсокартон, като за външната страна се сложат аквапанелни , вътре Каменна вата, изолация и от вътре гипсокартон. Но незнам хоризонталния профил под прозореца какъв да е.
Виждам го с два UA профила отстрани на прозореца , горния край ще е най вероятно до тавана. Но от долу стандартия uw профил дали ще издържи толкова голям прозорец , и няма ли да има проблеми. При нужда от още изолация може да се сложи 10тка стереопор от вънка. Отвора които ще се затваря е 350 на 250 висок. Крилата отстрани на прозорците ще са 60см.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед фев 20, 2022 8:11 pmNeoBoss написа:
Здравейте, отдавна не съм писал тук( от както се наложи новия дизайн) но явно само мен ме e дразнел. ...
Има си бутон "върни към стария дизайн"
Theshooter02 - помощник
Само с профили малко вероятно е да стане, най-малкото икономически няма да ви е изгодно, понеже ще трябва да слагате профил през 10см, та да поноси. Защо не си купите едни порядъчни 3-4мм метални профили и изградите терасата си по добре познатият винкелов метод. А винкелите може да облечете, както ви е угодно, без да се притеснявате след това дали прозорецът ще е на мястото си при следващата буря.
Lutchezar - майстор
Ще махаш предния панел на балкона и ще го правиш френски? 350х250?
jekasus - майстор
NeoBoss написа:
Но незнам хоризонталния профил под прозореца какъв да е.
Виждам го с два UA профила отстрани на прозореца , горния край ще е най вероятно до тавана. Но от долу стандартия uw профил дали ще издържи толкова голям прозорец
UA профили си имат пети за монтаж, без тях това е просто обикновен CW профил, нищо че е по-дебел...
Хоризонта също с UA, на няколко места анкерираш с шпилки и гайки, може и парчета, които са останали от профила, което даже е по-добре. Дограмата да я монтират преди да си затворил вътрешния слой на гипскартона, и никакви дървени трупчета за нивелиране на дограмата.

Тема "Външна стена от гипсокартон със прозорец" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: