Монтаж, топло и звукоизолации.
Здравейте, позволявам си да отворя тема за звукоизолация, защото имам малко по-особено питане.
Искам да звукоизолирам спалнята, тъй като, за да ми е готино, от другата страна е всекидневната на съседа. Чува се доста, даже го чувам и колко му е тежко, когато е преял.
За щастие не цялата стена ми е от тухли и там където е бетонът (по-средата на стената) такава чуваемост няма, но там където е тухлата има акустика на римски стадион. Ще прикача чертеж за по-лесно разбиране:

Изображение

Първият ми въпрос е дали този гардероб ще е някаква пречка и ще обезсмисли цялата работа тоест дали е 100% задължително да го разглобя, за да извърша звукоизолирането? Към момента ми се струва, че успява да блокира доста от шума и самият той си е звукоизолатор с все багажа в него. Основният шум идва от тухлите, които са към прозореца (на другия край на стената). Предполагам, че за да е пълноценно трябва да обхвана цялата стена, но разглобяването на тоя ъглов гардероб ще усложни задачата доста.

Второто и по-важно питане е за самата звукоизолация. Преди да проверя какво се предлага на пазара си фантазирах и мислех да я правя като налепя 5 mm XPS, изградя конструкция за гипсокартон и напълня с някаква шумоизолираща вата и кори за яйца :headbash: След това видях разните предложения на пазара, които представляват готови листове за монтиране като например на https://www.zvukoizolacia.com/zvukoizol ... -system-33 . Това като решение ще да е доста по-скъпо, но... Та, какво бихте съветвали тук - правя си картон и бутам нещо вътре (ако може да кажете какво) или да се хвърлям на готовите решения?

Благодаря.
chapara - майстор
Готовите решения разбира се :cool:
brum - майстор
Корите за яйца не са звукоизолация! Разпръскват звука и премахват ехото заради релефа си, но имат звукоизолиращи свойства колкото би имал плосък картон 2мм.

И да - търси готово решение, а не самоделно.

Тема "Звукоизолация - да разглобявам ли гардероб, за да обвахна цялата стена? И каква изолация препоръчвате?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: