• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
Здравейте, прочетох доста мнения по темата за звукоизолацията на жилища ново строителство.

Повечето хора търсят да ограничат шум от говор, музика и телевизор. Както се вижда от заглавието на темата, нашият проблем е от малко по-различно естество. Спалнята ни граничи с боксониера. Чуваме ясно, отчетливо и членоразделно всички шумове, от които хората масово се оплакват - говор, смях, музика, хъркане, пърдене, дишане, кашляне, шум от посуда и т.н. Шумът, който искаме да спрем е от ежедневен няколкочасов секс, при който дамата с плътен глас тип Богдана Карадочева много държи да демонстрира кефа си с непрестанно виене, мучене, викане и т.н. Нещата се случват по всяко време на деня като през седмицата най-често е след 18 ч до 2-3 ч., после почивка, после пак (тук интересното е, че не вика), на сутринта отново и така, а в почивните дни е когато дойде. Ние ставаме в 6 ч. Придобивате представа. Чува се ясно шляпането, пльокане, пляскане, мляскане, местене на мебели и т.н. Разговори и забележки от наша страна и от страна на домоуправителя не помагат, ответен шум от наша страна също, ченгетата идват за клане, но не и за 'любов'. Дамата е напълно наясно, че всички околни апартаменти ги чуват, но при забележка демонстративно продължава и даже усилва децибелите. Съответно нашата спалня е неизползваема, т.к и да усилим тв няма никакъв ефект. Имаме две деца и буквално не можем да ползваме нормално стаята с тях, т.к. мацката им охка и вие в ушите.

Сградата ни е изпълнена с изключително лошо качество. Всичко е много тясно и кънти през стени, тавани, бани, абсорбатори...
Мненията на хората, които са пробвали различни варианти за звукоизолация са направо отчайващи откъм ефикасност - много пари и много отнето жилищно пространство с минимален ефект.


В процес на издирване на хазяите им сме и искаме да ги убедим да се направи звукоизолация от тяхна страна. Наясно съм, че шансът е малък, затова моля за предложения по два основни варианта:
- звукоизолацията да се постави от тяхна страна
- звукоизолацията да се постави от нашата страна. Тук особеното е, че нашата стая е изключително тясна - едвам минаваме пред спалнята, т.е. търсим максимално тънко решение ( 5-6 см) с максимално звукоизолиращ ефект. Макар помещението при съседите да е по-широко, предполагам, че и те няма да са склонни да жертват много см. Искаме да не чуваме викането и шляпането, ударният шум сме наясно, че няма да успеем да отстраним, а и не ни притеснява толкова.

Моля, нека не наводняваме темата с шеги, изшегували сме каквото има и вече ни се реве.
Благодаря!
Последна промяна от myrmel4e83 на съб апр 29, 2023 11:45 am, променено общо 2 пъти.
torbalan - Дървен философ
Ако сте под наем по-добре търсете друго жилище...
stefanjor - специалист
Ако сте под наем наистина най- разумно е да се изнесете.
Ако обаче сте собственици Ви предстои дълга битка :(
До колкото разбирам "Богдана Карадочева" е под наем.
Чрез етажната собственост направете официално предупреждение към хазяина.
Опитайте да извикате полиция, въпреки, че не се колят, и ще е добре ако вземете протокол от това идване.
Ако има и други потърпевши включете и тях- полиция, протоколи и т.н.
Ако няма заинтересованост от хазяина може да изпратите нотариална покана с предупреждение, че ако и след нея няма резултати ще заведете дело.
Най-общо казано- не оставяйте нещата така и не отлагайте!
Делян - специалист
Съчувствам ти, аз съм на същото положение, само без е*ането. Домоуправителя и ЕС ги боли чепа. Обаждане на 112 няма полза, дежурния от районното казва, че като няма насилие не могат да се намесят. Затова се наговорихме с комшията под изродите, една седмица аз, една той - жалби в районното. Накрая се принудиха да им съставят акт. И що годе мирясаха.
Желая ти успех.
Благодаря за съчувствието. Смяна на жилището от наша страна не е възможно в момента. Дори и да го сменим, шансът пак да е така е 99% . Делата и жалбите отнемат много време, можем да ги действаме паралелно. Проблемът с тънките стени си остава, дори да се сменят наемателите. Търся по-трайно решение.
пет апр 28, 2023 12:55 pmmyrmel4e83 написа:
Здравейте,

Здравейте,
и аз се заглеждам по звукоизолация и намерих едни добри гипсокартонени панели на Кнауф - Silentboard.Около 1.25см са дебели, тежат около 25кг при размери 2 метра на 62.5см. За звукоизолацията е важно да има тежък материал, който да спира вълните. Имат и други модели, които предлагат по-ниска степен звукоизолация. Доколкото разбрах се прави конструкция с метални профили за които се закрепват гипсокартоните.
Други варианти са - като напишете звукоизолация в google - веднага излизат 3-4 магазина, предлагащи собствени продукти. Дори има фирма, която директно прави и 1 ръка шпакловка след слагането на плочите. Има варианти за лепене, има варианти с винтове, освен плочите има вариант да се сложи и звукоизолационна мембрана. Варианти много. Спрямо дебелините също вървят от 2.3см и нагоре, така че решения за вас ще има.
Откъм цена - няма да е евтино, зависи и колко квадрата е стената. Например SilentBoard 1 брой е 65лв, а е 1.25 квадрата. Ако имате 4 на 3 стена, 12 квадрата, отиват едно 600лв само панели, може би 800-1000лв с труда и всичко останало.
За звуко и виброизолация се слагат тежки материали и такива с висока плътност, които да абсорбират звуците в различните диапазони.
Не съм направил все още вкъщи изолацията, но съм правил в кола, с материали за кола разбира се, и имаше огромен ефект. Тежък материал (битумни плочи), който поема вибрациите и върху тях се слага звукоизолация - тоест плътен мек материал, който поема звуците във високите.
Не се лъжете да слагате акустични панели, те ще подобрят звука вътре във вашата стая, но няма да спрат звука идващ отвън. Акустичните са филц, разни пирамидки и т.н., които се ползват по подкасти и студия и т.н.
resistbody - майстор
Аз ако ми пречеха, надувам баса и от 7 етажа под мен викат полицията, като дойде патрулката ги пращам при ебалника...

Сигурен ли си че я перкат тая или снима клипчета за интернет... то там се превъзнасят така с виене и уене...
Здравейте,
и аз се заглеждам по звукоизолация и намерих едни добри гипсокартонени панели на Кнауф - Silentboard.
Благодаря за предложението, ще ги проуча.
Събрах няколко фирми и ще говоря с тях. Това, което ме притеснява е, че по форумите има мнения от хора, които са ползвали решенията на някои от фирмите, но споделените резултати не ми вдъхват доверие. Ние не целим просто да намалим шум от говор, а да не чуваме викане. Дано в някоя от фирмите да има нещо като тестова стая, облицована с техните материали, за да можем да тестваме - влизаш вътре, от другата страна някой вика/надува музика и преценяваш дали звукът, който достига вътре те устройва (идеален вариант е да не се чува нищо).
пон май 15, 2023 10:26 pmmyrmel4e83 написа:
Здравейте,
и аз се заглеждам по звукоизолация и намерих едни добри гипсокартонени панели на Кнауф - Silentboard.
(идеален вариант е да не се чува нищо).
За да няма ударен и друг вид шум се прави стая в стая. Тоест изваждате всичко от стаята, включително и подовата настилка. Правят се изолации по всяка една повърхност (трегер, колона, стена, таван, под) и се връща обратно подовата настилка, боядисва се останалото и се връщат мебелите. Като усилие и цена е доста, но и ефектът би бил отличен. В противен случай ще има ефект, но частичен, все пак и цената/усилието ще са доста по-малки - например правите на тавана, но ударният шум се предава после по колоните и стените, ще е по-малък, но ще го има. Ако направите добра изолация само на конкретната стена със сигурност ще се намали силата на звука, но вероятно ще го има до известна степен, защото се предава и по съседните повърхности. Правилно е да говорите с фирми, да обсъдите и вече е въпрос на пари и пространство.
Lutchezar - майстор
Вече в няколко теми пиша че стойността на подобно преоборудване надвишава цената на жилището.
  • 1
  • 2

Тема "Звукоизолация на/от порно студио" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: