Монтаж, топло и звукоизолации.
Globe - специалист
пон май 08, 2023 2:09 pmchapara написа:
Идеално. Но ако отгоре няма на 100%влага, от долу под ватата трябва да сложиш паропреграда, за да не преминава влага през картона, залепена с двойно залепващя лента по профилите.
Трябва да увисне по малко паропреградата и след монтажа на картона да я подрежеш с макетен нож и след това подмазваш. По принцип 50мм.вата е нищо но е по добре от колкото хич в твоя случай.
По удачно би било залепен с пяна фибран, уплътнен пак с пяна. Ще избегнеш паропреградата и евентуално накисване на вата при теч отгоре.
И в двата случая пълниш cd-то с вата или с фибран, според избрания вариант😎
Много благодаря ! Точно това се чудех; Дали да залепя плътно 5см фибран и да спечеля лека изолация срещу влага :) Без това ми останаха 2-3 флакона Tytan Styro 756 и се чудех къде да ги внедря в ремонта :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:partyman:
chapara - майстор
Успех👍, но и дюбели във фибрана, 5бр/кв.м. и после ги зашпакловай главѝте с нещо водонепропускливо. Примерно полиуретанов уплътнител :wink:
ulieliadi - специалист
пон май 08, 2023 2:12 pmchapara написа:
пон май 08, 2023 12:29 pmulieliadi написа:
То е близко до акъла, защо... но явно при теб липсва.
Смешник инджинер, меринджей :finga:
Доволен ли си бедни ми глупако от отговора на Globe :axe:
Разбира се, че съм доволен от отговора! Казах че няма 5см над профила и то действително няма!

НеЩо не ми стана ясно само, защо в една друга тема ми плачеше че не обичаш побългаряването на системите, а сега залепи фибран над ГК...Къде го има това? Линк,видео?
Ясно ми стана, че и Лъчо е имал фибран и се е чудил къде да го лепне... не съм познал верния отговор още в първото си мнение, явно.
Също така като се наредят останалите профили, нама да остане място за фибрана!
Полиуретана като го сложиш и протече отгоре, сигурно ще херметизира :lol:

И сега, малко странно е, но ще те похваля. Това ти е първото и единственото смислено мнение по темата! Другото ти е само пълнеж. Попрочел си това онова тези дни, браво! Сериозен съм.
chapara - майстор
Хахаха, попрочел. Ти не си дочел. В строителството често има невъзможни ситуации, които се решават с нестандартни решения. Ти обаче си много далеч от такова мислене, казах ти, зелен си!
Целта не е да се спре водата, а да потече веднага, без кисненене. И да потече по стените, а не да седиш с чадър и да има най малко щети, само един картон.
Но ти от къде ъкъл да се сетиш😁
Спирам да се занимавам с теб, слаба лимонаТа си :rock:

И спри с мойто л...о дъвка да си правиш😁
Първо чакам твоите линкове, моето е нестандартно решение!
Lutchezar - майстор
пон май 08, 2023 9:02 pmulieliadi написа:
....
Ясно ми стана, че и Лъчо е имал фибран и се е чудил къде да го лепне... не съм познал верния отговор още в първото си мнение, явно.
Нямам фибран, камо ли да го лепя. :-D

Обаче имам таван гредоред под обитаеми тавани който трябва някак да изолирам, но горе все стават някакви аварии, от години чета и следя внимателно всички които изолират нещо което може да бъде наводнено.
schuldiner - майстор
От нестандартните решения за "обратна хидроизолация" - профили за ГК, полиурея или фибран, поцинкована ламарина с наклон /от профилите/ и евентуално оттичане над дограмата, а на ламарината лепнати декоративни стиропорени/коркови и т.п. пана... При снаждането на листовете ламарина, естествено, да не се сбърка застъпването по наклона /че като гледат отдолу, хората се объркват/, а снадките да се запечатат с бутилова или подобна смз лента. Ламарината се захваща с копчета/рапиди, но на профилите предварително е лепната същата лента...
ulieliadi - специалист
вт май 09, 2023 12:07 amchapara написа:
Целта не е да се спре водата, а да потече веднага, без кисненене. И да потече по стените
Спирам да се занимавам с теб, слаба лимонаТа си :rock:
Нямам много време, ама ще си отделя 5 минути да ти се посмея.
Ти може да спираш, но аз не мога да ти чета тъпотиите и да те подмина!!!
Много ми е чудно как ще налепиш, фибран между профилите, и водата ще ги прескочи да потече покрай стените. Даже искам да го видя :lol:
И да, ти си невъзможна ситуация в строителството, даже въобще не трябва да се занимаваш, ама нейсе...

Тема "Съвет за избор на изолация на таван на тераса с гипсокартон." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: