Монтаж, топло и звукоизолации.
Решил съм да правя навес за Опела с метални тръби. Ще ги обработя както трябва преди да ги забия в земята. Трябва ми да е около 2.10 над земята. Колко трябва да е забита вътре в почвата тръбата и ф40 добре ли е за тази височина ? Няма да използвам бетон в земята
Явно въпросът ти е- колко дълги да са тръбите.
А колко ще е нужно да се забие, зависи от почвата.
Остава опитно да установиш.
Изображение
Това като го правихме, ползвахме по дълги тръби- видно е. След това се заварява и излишното се реже.
Трудно е да предвидиш фирата.
Изображение

Чапарини, тука ако знаеш какво трамбоване падна докато наместим хамутите......
С един младеж закалихме бургиите рано-рано.
От тогава гларусите, от Аксаково до Кранево, ми викат ТунЮ трамбоФката и държа приза за най скоростна такава.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед юли 07, 2024 1:22 pm, променено общо 2 пъти.
chapara - майстор
нед юли 07, 2024 10:28 amТрифон П.Трифонов написа:

Чапарини, тука ако знаеш какво трамбоване падна докато наместим хамутите......
С един младеж закалихме бургиите рано-рано.
От тогава гларусите, от Аксаково до Кранево, ми викат ТунЮ трамбоФката и държа приза за най скоростна такава.

Мен ле речи🙄
][/youtube]
нед юли 07, 2024 1:15 pmchapara написа:

Мен ле речи🙄
Добавих отново снимките, а ако прочетеш "цялата" тема, ще ти стане ясно ко речи.

Оставям албума отворен, докато бай Стефан ги види. После, кой от къде е.
шоп - майстор
Хубавото е, че опела гние по-бързо от металните тръби ф40 :-)

Майтапа на страна. Никой не може да ти каже колко. Няма изчисления нито с каква носимост на см2 е грунта, нито колко опори ще имаш, нито какво ще е теглото на конструкцията, нито снеговото натоварване...

Ако икономисаш след време ше съжаляваш. Аз съм на принципа: веднъж правиш и забравяш. Дори за една проста ограда между райграса и зеленчуковата градина копах дупки 80-90 см дълбоки и в пясък отвесирах закладни части от 2,5" дебелостенни тръби.
vlax - майстор

Изображение

" ТунЮ трамбоФката " защо ги изрязахте до дъно ,а не ги подравнихте и да направите парапет?
Такива като мен,когато са препили вечерта как ще вървят по това чудо без парапет? :-D
Или не мога да ходя по това съоръжение,това е частна собсвеност. :?
nikolson - майстор
нед юли 07, 2024 2:04 pmvlax написа:

Изображение

" ТунЮ трамбоФката " защо ги изрязахте до дъно ,а не ги подравнихте и да направите парапет?
Такива като мен,когато са препили вечерта как ще вървят по това чудо без парапет? :-D
Или не мога да ходя по това съоръжение,това е частна собсвеност. :?
Власите се давят на края на Дунава, не на края на морето. :-D
Andri01 - майстор
В Морето се давят селяндурите и тъпите ф...и . Но те след време ги изхвърля на брега - не търпи боклуци!!
vlax - майстор
нед юли 07, 2024 2:18 pmnikolson написа:
Власите се давят на края на Дунава, не на края на морето. :-D

Ааа, и морето си обичаме дядо попе. :-D
:partyman:
vlax - майстор
нед юли 07, 2024 2:26 pmAndri01 написа:
В Морето се давят селяндурите и тъпите ф...и . Но те след време ги изхвърля на брега - не търпи боклуци!!

Бе то всички сме от село,ама това в червено какво означава, :? фатмаци ли?

Тема "Изграждане на навес с метални тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: