Монтаж, топло и звукоизолации.
ivanovbg - майстор
И на мен ми предстои направата на навес. Колебая се дали да е с дъски или кофражни платна от тези черните - китайски май са. Дайте съвет. Кофражните платна държат ли боя?
Ал_ - специалист
С подходяща обработка - ще държат. Но щом питаш за боя - значи се гони и визия. А щом се гони визия - защо изобщо питаш за платна? Ако все пак се спреш на тях, и са китайски - внимавай като режеш, че крият всякакви изненади - рециклирани са
MamaMy - майстор
Нямам идея какви са тези платна. Няма ли кофражен шперплат за вас? За тези пари и бракувани термопанели ще се намерят.
ivanovbg - майстор
Да де, кофражен шперплат. Гледам продават този черния за около 40лв листа, но има някакви надписи които не ми се иска да се виждат отдолу. https://www.google.com/search?client=ms ... 8&dpr=2.75
pit55 - помощник
Щом търсиш и визия, надписите са ти по-малкия проблем. Основното при този рециклиран шперплат е, че се състои от сандвич – от вън има по два пласта нов шперплат , а вътре е рециклиран. В рециклирания слой често има и по малко бетон както и много празни места. Външните слоеве също не са перфектни и с времето от влагата ще цъфнат. В момента работя с този шперплат, правя кофраж и имам преки наблюдения. Ако ще го правиш с шперплат ползвай от шперплата дето е за камиони , той е здрав но и цената е х4
wanderer - специалист
С този евтиният кофражен шперплат се работи на принципа "ебеш и фъргаш". По миналото лято правих кофраж за основа на ограда и се търсеше чист финиш на отлятия бетон. Още докато го накроя взе да се отлюспва по ръбовете въпреки, че е уж запечатан с нещо кафяво. А там където съм рязал се наложи още на другия ден да го мажа с ц200 за да отрае до идването на бетона. Така че ако все пак се спреш на него задължително където си рязал го запечатай с нещо. За качеството вътре са писали. Изскачат кухини и бетон отвреме навреме.
ivanovbg - майстор
Благодаря за съветите. Значи ще е с дъски. На мен ми се струваше по лесно да не слагам много пирони. А и по добре изглежда уж.

Тема "Навес с кофражни платна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: