• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
За пълното "застопоряване' на металната конструкция трябват още желязо но и сега си е добре а осб ще я направи "бетон"
Все още ми се вижда добра идея топлобменика но ще почетат още. Като гори печката ще си дърпа въздух през топлообменика на кумина а като съм на климатик излизащия въздух през комина ще стопля в някаква степен входящия въздуха но ще трябва и клапа например тази дето най често ги слагат при котлетата на комина и ако не я отвориш преди да сложиш дърва всичко става в дим.
В момента са наред стените за стоплянето на входящия въздух ще мисля по натам. Вентилацията при мен е много проста и лесна но пари за ракуператор не ми се дават поне за момента но имам време цяла зима да чета
chapara - майстор
Някъде тъдява има много писано за рекуператори, направи си сам😉
gogo7777 - майстор
пон дек 30, 2024 7:21 pmlelemale13 написа:
За пълното "застопоряване' на металната конструкция трябват още желязо но и сега си е добре а осб ще я направи "бетон"
"Бетон".....
:lol: :lol: :lol:
Нямам думи......давай щом си решил. Да не отвориш тема "Що ми се напуква шпакловката" :-D
stst - помощник
Туй ОСБ, ако не ти е подарък, не виждам причина да се ползва. Да бе взел термопанели хем щеше да укрепиш железата, а и изолация да имаш.
Иначе адмирации за мерака, но ще си платиш за него х2 поне.
Успех!
ср яну 01, 2025 12:15 amstst написа:
Туй ОСБ, ако не ти е подарък, не виждам причина да се ползва. Да бе взел термопанели хем щеше да укрепиш железата, а и изолация да имаш.
Иначе адмирации за мерака, но ще си платиш за него х2 поне.
Успех!
Зя тия дето са с осб или с ламарина и за двете съм мислил но това с осб-то има ли с полиоретан вътре(не с стиропор)
Ще се радвам да ми давате идеи ще го почвам на пролет до тогава трябва да го измисля
Идеята ми е да е с два слоя изолация като за външния може да е с термопанели
hidrazin - майстор
ср яну 01, 2025 12:15 amstst написа:
Да бе взел термопанели хем щеше да укрепиш железата, ...
И как ще укрепи паянтовите железа с термопанели?
Термопанела е с ламарина дебела средно 0,5мм - реже се с отварачка за консерви. :-D
:partyman:
ponyasd - напреднал
нед дек 29, 2024 8:57 pmшоп написа:
Ако не те плаши пожароопасността слагай фибран и не му мисли.

По-лесно се монтира спрямо ватата, по-ефективна е изолацията, няма нужда от паропреграда...

Така или иначе дишаща къща може да се направи само от естествени материали: тухла, бетон камък, дърво, кипрпич, слама и т.н.

Та има ли вата и за да работи тя ефективно, трябва да е 100% сухо, а за това си трябва паробариера.
Имам апартамент изолиран отвсякъде с каменна вата и картон без паропреграда, имам апартамент изолиран с фибран преди много години - външните стени/ лепен на топки. Никъде точка мухъл ! Наложи се да махна фибрана за да правя основен ремонт, и под фибрана също нямаше точица мухъл. Не знам кой го измисли това с паропреградите и дишащите стени.
Гледах тоя клип и вече не знам какво да ползвам според него от най малко вредните са стъклената врата :( имали други по разпространени изолации които не са вредни. Къщата е на високо и студено 1000м надморска височина
  • 1
  • 2

Тема "Дървен къща стени с фибран вместо вата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: