Монтаж, топло и звукоизолации.
root666 - специалист
Здравейте, може и темата да не е за тука, но не намерих по-подходящ раздел. Става въпрос за това, че строителят на нашата кооперация слага дограмата така, че опира директно в плочата на горния етаж. Има ли някакви недостатъци това, защото на други строежи съм виждал или да има 20-30 см трегер над прозореца, или лепят итонгови блокчета. Предварително ви благодаря за мненията.
W123 - специалист
Koлега гледам си от Пловдив.Ела да видиш в Преспите е по същия начин.Има недостатък и той е следния.Ако искаш някой ден да си сложиш корниз нямаш шанс.Единствения начин е да си сложиш шина на тавана и да я криеш с декоративни елементи.Но се сещаш че както и да я криеш винаги ще се вижда понеже ще имаш 3-4 сантиметра максимум за маскировка.Прозореца се отваря навътре и ако сложиш нещо по-голямо крилото ще го откъсне или няма да можеш да си го отвориш.Иначе спор няма че навлиза повече светлина при такъв вид прозорци.
prascho - майстор
Има корнизи дето се поставят на тавана :) . Давай следващия аргумент :?:
W123 - специалист
Брат дай някоя снимка на такова нещо.Обиколил съм къде що има магазини за такива работи и нищо не пасва и не става...
prascho - майстор
За корниз за пердета ли говорим :?: Ако да ще направя снимки утре :). Тези пласмасовите дето кукичките се закачат за пердетата и се перат заедно с тях.
EDI - майстор
Когато вали и нямаш хубава водобранна лайсна, водата ще облива прозореца.Това е само при силен дъжд и вятър, разбира се.
pipbel - майстор
Ще имаш голям проблем ако решиш да си топлоизолираш тавана, било то с ГК и вата или само с фибран.
Най-вече топлото оттам бяга.
Ама положителната страна е че съседа отгоре ще е доволен. Може да почерпи 1 ракия дето го топлиш. :drinkers:
W123 - специалист
Горния отговор ми напомни това че заради тоя смотан прозорец немога да си напрая окачен тавван с някакво пинизчийско скрито осветление... Най-накрая ще се ядосам и ще...незнам какво ще направя ама ще го измисля :-D
Абе къде я подхванахте тая тема таман ми беше минало и го бях забравил...

Тема "Дограма до тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: