Вашето лично помещение
titi74 - напреднал
Проблемът е следния,имам вграден гардероб в спалнята на стена която половината е външна а другата половина половина граничи с необитаем апартамент.През зимата ми излезе нещо като плесен вътре в гардероба и реших да го дръпна да видя какво става и хоп,изненада дори и боята по стената се беше отлепила.Толкова влага ми се струва,че не може да има,апартамента все пак е на третия етаж.Вчера почистих мястото от старата отлепена боя минах с грунд и после с боя без да шпакловам фино.
Бихте ли ми казали ако сложа полистиренови плоскости XPS ще си реша проблема.
п.с. живея във Валенсия и зимата температурите не падат по нулата никога
Благодаря предварително на отзовалите се.
preslav - майстор
titi74 написа:Проблемът е следния,имам вграден гардероб в спалнята на стена която половината е външна а другата половина половина граничи с необитаем апартамент.През зимата ми излезе нещо като плесен вътре в гардероба и реших да го дръпна да видя какво става и хоп,изненада дори и боята по стената се беше отлепила.Толкова влага ми се струва,че не може да има,апартамента все пак е на третия етаж.Вчера почистих мястото от старата отлепена боя минах с грунд и после с боя без да шпакловам фино.
Бихте ли ми казали ако сложа полистиренови плоскости XPS ще си реша проблема.
п.с. живея във Валенсия и зимата температурите не падат по нулата никога
Благодаря предварително на отзовалите се.

Проблемът с избор на изолация е разискван в много теми, изказани са и много мнения дали да е външна или вътрешна, говорено е за панел или тухла - просто се разрови из форума.
Какво обаче значи вграден гардероб, до тавана ли е, на какво разстояние от стената е? Аз бих подходил по друг начин, сваляне на влажността в помещението, осигуряване на вентилация на пространството м/у гардероба и стената.
8180 - майстор
Аз бих огледал внимателно за външен източник на влага.
Най-вероятно отвън има ъгъл - потенциален заподозрян за фуги и пукнатини.
Svezar - специалист
Слагай отвътре каквото си решил и няма да имаш ядове ! Иначе има едно златно правило-гардероб на външна стена не се слага !
vrangelov - специалист
Ако си на квартира там и не ти се правят ремонти, можеш да сложиш два химически влагоабсорбатора. Те ще изсмучат излишната влага. Хубаво е да са два, та да има винаги един, който да е действащ, докато другият е свършил.


Поздрави
titi74 - напреднал
Здравейте и благодаря за съветите ви
8180 написа:Аз бих огледал внимателно за външен източник на влага.
Най-вероятно отвън има ъгъл - потенциален заподозрян за фуги и пукнатини.

Въобще не отхвърлям идеята ти,но в случая мисията е почти невъзможна освен ако не се огледа с дрон.
Svezar написа:Слагай отвътре каквото си решил и няма да имаш ядове ! Иначе има едно златно правило-гардероб на външна стена не се слага !

Това златно правило съм го чувал и от испанци :? но при моето разположение нямам друг избор .Последно съм решил да направя вътрешна изолация с полистиреновите панели,но ако може още един съвет,трябва ли да са залепени и със какво за стената и добре ли е да се фугират с някаква пяна или нещо от сорта...
vrangelov написа:Ако си на квартира там и не ти се правят ремонти, можеш да сложиш два химически влагоабсорбатора. Те ще изсмучат излишната влага. Хубаво е да са два, та да има винаги един, който да е действащ, докато другият е свършил.
Поздрави

Апартамента е мой и искам да си реша проблема по възможно най добрия начин.

Тема "Конденз зад вграден гардероб" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: