Вашето лично помещение
sir_kolew - специалист
Здравейте приятели
От около месец имам уникален проблем в спалнята ми. От някъде се чува супер гаден звук от рода на бас каса или нещо такова. Опитвах се да разбера поне две седмици от къде е , чувам го и на др места в апартамента. Не знам дали е някой климатик , защото не спира с дни а ако е клима поне може да спре и тръгне. Звука е нещо като суб буфер и на моменти прекъсва. Проверявах и трафопоста до нас но няма и няма .... Имате ли идея от какво може да е това издаване постоянно но е просто нетърпимо. Какво ли не мислих какво ли не търсих и проверявах направо ме подлудява . Все едно обороти на кола Бу-бу-бу -бу - Буууууууууууу и така в продължение на седмици. Живея в не много голям блок няколко входа с по 4 етажа и се чудя кой селянин какво може да е направил
radius - майстор
Ако е комин/отдушник няма да е постоянно. Обезвлажнител, рекуператор, компресор на хладилник...
Съседа отгоре да не гледа рибки? Тръгва един твой приятел по етажите и спира един по един апартаментните главни предпазители. Би трябвало да има достъп до тях. А ти слухтиш кога ще спре.
sir_kolew - специалист
по принцип НАД и ПОД мен няма никой .....
аз съм на 2ри етаж , имам комшия който е на 4 ти и той казва че чува такъв звук. Постоянен е 24 часов и не спира..... направо може да те психира. Интерестното е че когато отворя врата или нещо друго няма , спира и не се чува. Мислих , че е климатик от вибрациите но едва ли.
zz_stefanov - майстор
Да не копаят за метро под вас :)
burkov - специалист
Може да прозвучи тъпо, но щом спира като отвориш, дали не се повишава налягането някъде и да избива през някоя клапа. Макар че вие надали щяхте да можете изобщо да спите там.

Някоя клапа на вентилатор в банята? Или някоя тръба или радиатор?
Прсто мятам на посоки, дано го открието скоро, защото знам какво е да не се спи на тихо :axe:
и при мен го има този звук....като от трансформатор, вечер като няма други странични шумове е нетърпимо и се чува в целия апартамент и на целия етаж от 3 апартамента.С отваряне на вратите шумът намаля леко ,но продължава да дразни мозъка :?
И всичко това идва от пускане на вентилатора на банята на съседа , но не съвсем .След смяната на вентилатора шумът намаля но съвсем малко.
Явно вина има и строителя защото шумът много лесно се предава по стените.
Странното е че не прави дразнещо впечатление на живущите в този апартамент ,а при мен не се стои!!!!! :? :? :? :?
plamen6703 - майстор
sir_kolew написа:
по принцип НАД и ПОД мен няма никой .....
аз съм на 2ри етаж , имам комшия който е на 4 ти и той казва че чува такъв звук. Постоянен е 24 часов и не спира..... направо може да те психира. Интерестното е че когато отворя врата или нещо друго няма , спира и не се чува. Мислих , че е климатик от вибрациите но едва ли.
Дръж вратата или нещото друго отворено и няма да имаш проблеми.
Опитай да спреш тока в целият вход от главното табло и се ослушвай дали ще спре звука, ако спре и след пускане на тока се появи отново значи е свързан с някакъв електрически уред...
lov - майстор
Преди два месеца имах същия проблем но с климатик монтиран на горния етаж над мен. Интересното е че точно на стената на която ми е опряна спалнята има две тела на климатици. Едното е мое а другото на комшията от долу. То вярно че като ги слагахме освен на тялото сложихме и на рамите към стените тампони за да не се придават вибрациите. Но това го правихме след като дойде време да се изолира фасадата а преди това нямаше нищо. Та тях нито аз нито комшията ни дразнеше някакъв шум от тях но при ремонта решихме, че така ще е по лесно да ги направим като подложим тампони и изкараме рамата извън изолацията.. Та климатика който изведнъж почна да прави проблем се оказа, че е точно по диагонал на сградата тоест на най далечното разстояние. И както казваш чува се само в определени помещения и явно така се получава че резонанса е точно в спалнята ми и там звука се усилва заради него. При вас може да е същото защото като отворите вратата се променят условията и за това спира. Проблема го реших като сложих едни тампони. А и не казвам че при вас е климатик. Може и да е и някакъв съвсем друг уред. За да не спира може и да я някоя помпа от локално парно. Та спиране на тока и дебнене пък като се намери от къде се решава на място.
sir_kolew - специалист
Благодаря на всички за помощта
Не мисля , че варианта да отварям и затварям врати като ненормален е удачен. Искам да спя на затворена врата в стаята в която спя и така. То утре ще стане нещо друго да къртя и стената ли.... Ще взема ключа от домоуправителя за да спирам тока без да ми пука защото не виждам какъв тъпак трябва да си и да не те дразни това. Интересното е , че днес слизах в магазин който е под блока и там се чува.......... Не знам дали е климати също както казах защото аз лично имам климатик на 1 прозорец до спалнята ми - т.е. е до главата ми буквално вътрешното и външното тяло , няма да казвам марката но не се чува кога работи и кога не...А този звук не спира по цял ден и нощ , дори да е климатик той трябва от време на време поне да спре колкото и да поддържа дадена температура освен ако не е направен на МАКС. Не знам дали може и вентилатор на баня да направи такова нещо защото звука е доста как да го кажа плътен..... и не спиращ постоянно.
ivanovbg - майстор
Някой хладилник в магазина?

Тема "Убийствен звук в спалнята...." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: