• 1
  • 2
Вашето лично помещение
Здравейте!
Бих искал да помоля за съвет как да вградя телевизор във плъзгаща се врата на гардероб?
Първоначално мислех да закача тв-то на самия гардероб и да изрежа вратите около него т.е телевизора да седи статичен. Естествено жена ми предпочита да бъде вграден в самата врата... идва и проблема с устройството на Виваком...къде да го сложа - гардероба е от край до край на стената, а срещу него е спалнята.Поръчал съм плоскости за вратите, сложил съм механизми.. и остана само телевизора да измисля.
Предварително благодаря за съветите
plamen6703 - майстор
Механизма трябва да е за плавно затваряне на вратите, поне на такъв гардероб с вграден телевизор се натъкнах миналата година като ходих на почивка в Турция :) Мен ако питаш, това е голяма "порнография", но вкус другар няма :-D
zdravcho - специалист
А как ще се охлажда ТВ като е набутан в гардероба? Скоро не съм преглеждал ръководство за експлотация на ТВ, ама по спомен имаше някакви упътвания ако се слага в ниша или нещо по-нестандартно за отстояния от околни стени и предмети с цел да се осигури необходимата естествена циркулация на въздух. Или си на принципа кеф цена няма...
А относно питане то ти - гардероба наличен ли е или ще се прави по поръчка, че нещо ми убягна. Ако тепърва ще се прави нещата ще се проектират така както ги искаш. Но ако е готов и тепърва да се преправя за да има място за ТВ е друга бира. Поне дай някакви снимки на ТВ и гардероба иначе си е малко гадаене.
Гардероба е наличен. Те са два стандартни четириклини гардероба един до друг. Махнал съм вратите и сега слагам плъзгащи на релса. Няма ли да е достатъчна цирколацията на въздуха в гардероба, Ако го оставя статичен телевизора.
Аз съм го замислил да има по 1 см. Луфт около целия телевизор. Проблем идва и устройството на Виваком...
plamen6703 - майстор
Не сложиш ли механизъм за плавно затваряне на вратите, телевизора няма да "окряка" дълго време :-D
Сега поне няма дефицит на телевизори и винаги можеш да купиш друг телевизор :wink:
На гардероба с телевизор в хотела, отгоре над телевизора по дължина беше монтирана декоративна решетка за вентилация.
То така или иначе има стопери докъде се затваря вратата.. не виждам защо и плавно затваряне, особено ако е статичен.
zdravcho - специалист
А варианта да не е вграден а монтиран отпред на плъзгащите се панели? Има едни скоби за монтаж на ТВ към стена - само се окача без възможности за движение - доста са компактни. Или не е вариант да стърчи пред гардероба? Ако не снимка, дай поне някакво чертежче с какво разполагаш и какви са идеите на булката :-D
plamen6703 - майстор
Mihaylov555 написа:
То така или иначе има стопери докъде се затваря вратата.. не виждам защо и плавно затваряне, особено ако е статичен.
Впоследствие ще разбереш защо е добре механизма да е с плавно затваряне на вратите! Телевизора ще е статичен толкова, колкото и вратата на гардероба ще е статична :wink:
Не е вариант да стърчи пред гардероба. Оттам минаваме, пътека е.
Ще опитам да кача снимки
nikolov333 - майстор
Аз бих закрепил телевизора на някакъв скрит рафт с къс ход на релси към вътрешността на гардероба с цел да може да влиза 5-6см навън и навътре а вратите ще ги зарежа по обиколката на телевизора за да може да се прибира леко на вътре или да излиза навън в зависимост от дали е необходимо да се плъзват вратите пред него или да се ползва пространството отзад. Всъщност това е възможно да става и със стойка за тв за монтаж на стената, но по-трудно ще се регулира, да застане на нивото на вратичките. Ако гардероба е 4-ри крилен е добре телевизора да се "вписва" в размера на двете от крилата му..
  • 1
  • 2

Тема "Вграждане на телевизор във врата на гардероб" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: