Вашето лично помещение
Здравейте. Понеже имаме куче което отваря вратата на спалнята и реших да оправя този проблем. Купих нова брава с нова дръжка и отново затварям вратата, вдигам дръжката нагоре и когато някой я бутне тя пак се отваря без да накланяш дръжката. Същият проблем го има и в банята. От скоро живея в апартамента, но знам че от години е така.
шоп - майстор
:?
да не е завъртян езика на 180 градуса? Виждал съм и такъв монтаж:-)
miliad - майстор
Насрещника не е на място.
Изглеждат ми нормални.

Прикачен файл

IMG_20190302_183703.jpg

Прикачен файл

IMG_20190302_183634.jpg
kozl - майстор
Бележи езика къде попада към насрещника по вертикала. И тва де е дълбано в дървото май не е на място, а и като че ли недостатъчно.
Ако вертикалните позиции насрещни - език са добре и насрещника попада в отвора с малки луфтове отгоре и отдолу, то трябва да се провери хоризонталното разстояние насрещник/език, къде попада езика при затворена врата и дали застава срещу отвора или опира в насрещника. Ако е криво крилото или касата, двете не могат да прилепнат плътно и езика не може да прескочи облата част на насрещника и да влезе в отвора зад нея и тогава вратата се отваря с леко бутване, без да се натиска дръжката.
Lisko - майстор
съб мар 02, 2019 6:26 pmmiliad написа:
Насрещника не е на място.
Ако е въпрос на милиметър (а често е така) пробвайте да натиснете допълнително вратата след затваряне да видим дали ще се чуе "щрак"
Kozl е обяснил перфектно.
Една друга много по-малко вероятна хипотеза е, че езика заяжда в прибрано положение. При отваряне на вратата се отчеква от гнездото си и всичко изглежда нормално.
Благодаря за отговорите. Опитах се да заключа вратата. Заключва се, но патрона не влиза в дупката. Влиза до една степен. Какъв е най-добрият вариант. Да направя ли дупката по-голяма понеже гледам, че по-навътре е дълбока, а отначалото сякаш не е.
sokolov.91 - специалист
Значи гле'й са... брави една с една няма. Насрещници също. Стари дупки в касата пак така. Преди 2 години си си купил брава с насрещник комплекти всичко е стало супер... днес си купуваш същата по размер брава и нито езика и е там нито петлето, камо ли па насрещника и дупките в касата. Да не говорим, че и ширината на езика за заключване може да е друга. Скоро имах такъв случай у нас. Счупи се бравата след 4 години. Отидох купих си друга същата по размер. Прибрах се в нас, сложих я и о чудо - едно с едно няма. После я поорязах от тук от там с флекса. И насрещника също. Поиздълбах касата още. И накрая стана.
Ти (автора) не знам на колко години си, ама ако си над 10 не би трябвало да се чудиш как да оправиш една смотана брава. Пък ако си около тази възраст - по-добре питай баща си, че е смешно да се отварят такива теми от мъже.

Тема "Езика на вратата не законтря" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: