• 1
  • 2
Вашето лично помещение
Здравейте, предстои ми ремонт на спалнята, и искам да боядисам с латек.Стените мисля, че са цименто-варова мазилка, и се чудя дали мога да ги шпакловам директно с финна шпакловка, или трябва и мрежа преди това?
resistbody - специалист
Няма голям смисъл да ти кажа... особено за спалня...
Аз шпалковах с мрежа 2 ръце циментова, после 2 ръце гипсова... не вижам голяма полза от това... в тая стая буден прекарвам 5 минути :D
EDI - майстор
Директно си шпакловай.Едно време като нямаше мрежа, пак се шпакловаше до стъкло. :lol:
Мерси за съветите, направо ще шпакловам тогава.Имам и още едно питане.
Това е подпрозоръчна нисша https://drive.google.com/open?id=1pjhzH ... _KuFZPeozc
Мисля да я затворя с гипскартон и вата, обаче нещо ме гложди.Като чукна бие на кухо и самата нисша поддава, а от външната страна си бие на плътно.Също така имам чувството, че от там влиза доста шум. Някой разбивал ли е такава нисша и какво има в нея та бие на кухо?Почнах да се чуда, дали да не я разкъртя, за да мога да я уплътня по добре.
resistbody - специалист
Не слагаха ли радиаторите за отопление под прозорците в такива ниши ? Имало ли е ТЕЦ тоя блок някога ? Ако е имало е за тоя радиатор, затваряй я тая грозотия..
EDI - майстор
С вратички и рамка може едно шкафче да се спретне.
ср апр 03, 2019 10:05 amresistbody написа:
Не слагаха ли радиаторите за отопление под прозорците в такива ниши ? Имало ли е ТЕЦ тоя блок някога ? Ако е имало е за тоя радиатор, затваряй я тая грозотия..
Да, точно за радиатори е, но такива няма от близо 20 години.А шкаф там няма как да стане, защото е много плитко (10см)
Lisko - майстор
Абе повече от 10см ми се види. Но и 10 не е за пренебрегване за рафтчета. А ако си изравнил нивото с докъдето стърчи перваза става малко повече.
Точно 10см. е.Пък и до нея има легло, варианта за врати е само плъзгащи.Но и това няма да е, защото все пак е спалня, не работилница.А и както казах по горе, имам чувството, че много от шума влиза от там, и за това искам да го излирам с вата.Всъщост дали има по-добро решение за шумоизолация на това място?Стаята е топла, с три вътрешни стени така че, топлоизолацията не ми е важна там, а шумоизолацията.
resistbody - специалист
10см каменна вата или 2х5см каменна ... забравяш и шум и топло/студено
  • 1
  • 2

Тема "Шпакловка на стени" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: