• 1
  • 2
Вашето лично помещение
Здравейте,

Нова съм във форума и от няколко дни разглеждам секция Спалня, тъй като ни предстои основен ремонт именно на тази стая вкъщи. :)

В момента сме в процес на избор на елементи и материали, опитваме се да си направим цялостна концепция за помещението. И така стигнахме до стените и по-конкретно стенните покрития - общо взето мъжът ми настоява да сложим латекс, на мен пък ми се иска да сложим едни хубави тапети с различни мотиви на места, така че спалнята да е по-разчупена и красива. Ще се радвам да разбера какво е вашето мнение - тапети срещу латекс за спалня и какви са предимствата на двата варианта? Също, ако имате подръка готини примери за спални (ваши или вдъхновения), ще е супер! :) :)

Благодаря!
EDI - майстор
Тапети без замисляне.Латекса е за офиси и болници, не за жилищни помещения.У нас в жилищните помещения, винаги и всичко е било и ще бъде тапет.В момента избора е огромен, има страхотни предложения.
preslav - майстор
На противоположното мнение на EDI съм, откакто се разделих с амбалажната хартия се чувствам у дома си, а иначе в кварталната бакалия. Другият ми аргумент са мангалите - гледай какво си купуват и не си купай същото!
В крайна сметка всичко е въпрос на вкус, ама всеки 2-3-4 години да стържа, да пръскам, да свалям старото, за да сложа новото, ми е непосилно - валяк, четка (за отсичане), половин ден работа и стаята е нова.
Надявам се по-късно да сложа и снимки, които не са точно на спалня, но защо пък не.

Прикачен файл

тапет или латекс.jpg
тапет или латекс.jpg (80.63 KиБ) Видяна 1154 пъти
Последна промяна от preslav на вт апр 16, 2019 7:16 pm, променено общо 1 път.
iliya_i - майстор
Аз в спалнята много видими стени нямам. Заети са от шкафове, гардероби, прозорци, врата. В помещение, дето прекарвам 30-40 минути на ден буден, въпроса с какво са стените слабо ме вълнува. А и много гости не каня там да я гледат :-D
preslav - майстор
Качих една снимка само за идея какво може да се направи за няколко часа, ама друго си е да си залепиш един фото на стената, може и огледало на тавана, дуругото си е еснафлък.
Последна промяна от preslav на ср апр 17, 2019 6:23 am, променено общо 1 път.
Lisko - майстор
вт апр 16, 2019 6:51 pmiliya_i написа:
Аз в спалнята много видими стени нямам. Заети са от шкафове, гардероби, прозорци, врата. В помещение, дето прекарвам 30-40 минути на ден буден, въпроса с какво са стените слабо ме вълнува. А и много гости не каня там да я гледат :-D
Аз много по-малко на ден - 15-20 минути най-много. Имам 2 картини, ама щото няма къде другаде да ги сложа. В една къща за да има мир, по такива въпроси трябва да се слуша булката, а в случая тя е и форумец, което означава, че автоматично сме на нейна страна.
Ивелин Петров - специалист
Давам един съвет и след това отричам, че съм го казал :)

Закупихме апартамент и бяхме пред същата дилема - латекс срещу тапети, ставаше въпрос за две спални, хол, дневна... Аз казах, че турско да стане няма да е тапети. Въртя сука жената моли ми се показва ми еле съгласих се ЕДНА стая да е с тапети - дневната. От тогава, вече година и половина без гласно да си признавам грешката, това е най-хубавата стая и ми прави огромно удоволствие да стоя там. Другите стаи са ми безлични.

П.С. - За пред жената НЕ СИ ПРИЗНАВАМ :cool:
Делян - специалист
А така, за нищо на света не признавай :-D

А за дилемата - комбинирайте и двете, така избора ще е още по-голям.
И за мен, тапетите внасят по-голям уют...
krasi92 - майстор
Тапети естествено.Латекс в спалнята като отидеш на хотел
yanko78 - специалист
Това е моята. Излиза по скъпо, но аз се водех от идеята да имам нещо естествено. Може да се направи подобна акцента стена с ламиниран паркет и каквото се сетите.
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Спалня - тапети срещу латекс?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: