Вашето лично помещение
Здравейте, имам фуга между мокета и стената. Търся начини да запълня пространството, защото се пълни с прах и е трудно да се почиства. Пробвах с лайсни, но стената е крива и не се покрива добре.

Благодаря предварително.

п.с. Може да приложа снимка, ако се налага.
iliya_i - майстор
ПВЦ перваз. Ковеш го колкото трябва начесто към стената и заема формата на кривата стена.
Изображение
А как се закрепва за стената тази лайсна?
iliya_i - майстор
Зависи от стената. Ако е тухла с мазилка - рапидки за гипскартон - черните. Може и с дюбел пирони - ако е панел.
И с лепило става, ама при немного крива стена.

nikolov333 - майстор
В мазилка или шпакловка става най-добре с по-дълги копчета от конструкцията на гипсокартона.. :idea:
Chefo77 - майстор
Ако някой ми монтира вкъщи такъв перваз по този начин като на клипа, ще му строша ръчичките ... Да не говорим, че изобщо не е закопчана външната част за основата!

Ако мазилката позволява, могат да се използват и рапиди с едра стъпка.
kozl - майстор
Рапиди в мазилката :shock:
Аве как мое да предлагате такива мърльовски идеи #-o
[-X
Ако е тухлена стената с дюбели за тухла. И в зависимост от дебелината на мазилката може би ще трябват 2, 3 размера по дължина. Там където отвора за дюбела попадне в разтвора замонолитвам малко дървено парче с гипс и в него рапидката.
Ако стената е вълнообразно крива, първо слагам перваза до нея и отбелязвам местата където стената е макс.отдалечена от перваза и там правя захващането на перваза, за да се отъне по вълните на стената и да няма луфтове м-у перваз и стена.
brum - майстор
И аз за т'ва се зачудих - мен первазите ми бяха монтирани в рапидки на мазилката. Част от тях държаха. Част от тях изпадаха. После лепих с топъл силикон, че беше най-лесно.

Точно това по-горе с топъл силикон ще е лесно. Работиш точка по точка, като придъжаш за 20-30 секунди докато изстине лепилото. После се местиш на следваща точка и повтаряш. А лепилото можеш да го подаваш през дупките за да не се налага да местиш много основата на перваза. Дръпваш го леко да може да влезе лепило отзад, подаваш лепилото и натискаш основата отгоре.

И задължително маркираш там, където стената е най-вдлъбната. Иначе ще остане луфт между перваза и стената в тези точки.
radius - майстор
Дюбелчета по 30мм, колкото да хване в тухлата. Скептичен съм към другите варианти, държи, но като го облъскаш с мебели, прахосмукачки и изтърва.
Ползвах дюбел-пирони, а където съм уцелвал фуга, с обикновени дюбели 6мм.
MamaMy - майстор
Много зависи от тухлите. При мен в недопечените единички най-добре е с дърводелска вида 60мм или по-дълга. Навиваш директно и умира. Дюбелите се вадят съвсем лесно колкото и плътно да ги набиваш.

ПП При мен не изтърват крепежите, а клика на перваза. Докато са нови и сухи первазите (не са пластмасови, а от пресовани боклуци като ламината) държат. Като мине време и особено на кривите стени където има някакво напрежение, веднага изпуска клика. Системата е много паянтова. Трябва на всеки клик да се слага и лепило.

Тема "Фуга между стената и мокета" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: