Вашето лично помещение
Здравейте,
Ще правя ремонт на спалнята.
Апартаментът е тухла от 2007 и всички стени са с лепен гипскартон.
Главната причина за ремонта е да направя по-добра шумоизолация. Спалнята ми граничи със стълбището като стената е тухла и отново с лепен ГК от вътре а отвън е мазилка.Та въпросът ми е да махам ли този ГК и да я измажа или да сложа вата и нов ГК отгоре? Целта ми е шумоизолация пак повтарям.
Също си мисля, че трябва да махна и ГК от другите вътрешни стени защото имам чувството, че звука от комшиите се предава по стените.. като си сложа ухото на вътрешната стена и чувам комшиите какво си говорят отгоре.
Тавана също искам да го изолирам.
Много Ви моля да дадете съвет как ще бъде най-добре направено!

Благодаря Ви предварително.
chapara - майстор
Тук ще има много коментари, но часа не го предопределя. Поразгледай като подготовка, ковано лепена вата и измазана с ПВС мрежа. Гипсокартона е телефонна мембрана! Забравяш го!
И аз се надявам на много коментари но на тоя етап не ги виждам 😁
Благодаря за вашият съвет! Ще поразгледам тоя вариант.
Очаквам и други коментари.
ulieliadi - специалист
Мебрана е залепеният на топки гипсокартон. Иначе има толкова много системи за звукоизолация и повечето са със завършек гипсокартон, така че не се съгласявам.
Търси комбинация от два вида вата с различна плътност, също два вида плоскост, примерно диамант или фазер. Има си акустични окачвачи, гумени мембрани за коване под картона, акустични ленти за профилите и т.н.

За едно нещо съм сигурен. След като свалиш картона, трябва да запълниш дупките в стената, а най-добре е да се шпаклова изцяло.
chapara - майстор
Аз зашпакловката съм силно скептичен, трябва да се увеличи площа и ъгъла на крайното покритие с цел неутрализиране резонанса😎
resistbody - майстор
Има шумозиолиращи системи, прочети малко не се хващай на първия майстор на ГК дето ще ти каже че с минерална вата и предстенна от ГК ще има ефект..
Svezar - специалист
От други подобни теми, които съм чел на различни места, съм разбрал, че за да има ефект от цялата работа, си трябват тесни специалисти и ....мнооого пари :!:
Lutchezar - майстор
Варианта на Chapara съм го виждал да работи във външно изпълнение, за вътре мога само да предполагам, но дори да е наполовина пак си заслужава.
chapara - майстор
пон ное 14, 2022 6:37 pmLutchezar написа:
Варианта на Chapara съм го виждал да работи във външно изпълнение, за вътре мога само да предполагам, но дори да е наполовина пак си заслужава.
Става и още как, аз го наричам ,,меката стая", стига да има кой да се заеме и да го изпълни. С картон всеки знае😁 А шумо и топлоизолацията са убийствени.

Тема "Ремонт на спалня - да махам ли ГК?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: