• 1
  • 2
Вашето лично помещение
пет дек 08, 2023 9:40 amkozl написа:
Ширма=аспиратор.
Явно като затвориш прозорците към фасадата и създаваш по-ниско налягане от това при съседите и миризмите тръгват към вас.
Много вероятно влизат през отворите за вентилация на твоето жилище.
Както писаха може и от канализацията, примерно ако е изчезнал водния затвор на сифоните. Обаче ако е миризма от канализацията, то тя не е само на цигари :roll:
За това клоня към предположението, че е от вентилацията. Хубави обратни клапи може да ви спасят или поне да намалят миризмата.

Когато пускате вентилатор свързан към вентилационни въздуховоди, дали в тоалетната или в кухнята трябва да отваряте прозорец към фасадата, за да не пада налягането във вашето жилище, което пък е причина да вкарвате от съседното където налягането е по-голямо от това при вас.

Имате ли вентилатори на всички вентилационни отвори?
Има ли комин, който не се ползва?
Винаги отваряме прозорец, когато пускаме абсорбатора в кухнята. За да усетим течение от съседите умишлено не отворихме прозорец, за да създадем ниско налягане и еветуално да се усети въздушен поток от съседите. В банята вентилацията си работи добре. Хидрозатворите са винаги пълни с вода. В баня, кухня и коридор не мирише на нищо. Само в хола и спалнята. Имаме в хола комин, който не се използва, но около него е измазано /имаше дупка в близост и миришеше на сажди/ и няма никаква миризма около него. При пуснат ширм пробвах със свещ, с мокра ръка дали ще усетя течение някъде по ъглите, ръбовете...но усетих такова само от единият ключ за осветление към терасата, което не е зле, понеже е добре да вкарва отвън малко чист въздух. В недоумение сме откъде може да влиза цигарен дим. Жена ми е алергична и като се насити стаята с повечко цигарен дим започва да кашля. Някакъв мноооооооооооого фин детектор за дим ми трябва, май....но май такъв няма...
kozl - майстор
Панелна сграда :?
Може фугите плоча-стени да не са обработени добре и от там да навлиза.
Правилно провеждаш търсенето при затворени врати и прозорци и работещ аспиратор, но ако не е концентриран поток (през един отвор) с пламък няма да е възможно да се открие откъде навлиза миризмата.
Може би с леки власинки и силна лампа да се следи движението на въздуха :roll:
ZMeyGorianin - майстор
Така е то из панелките. Някой дъни чалга денонощно, друг все дупчи нещо, трети гори за икономия стари гуми от Москвич в пернишка печка :lol:
Съседа от долу не пуши, ама скумрията му на скара обгазява квартала.
Този от горе пък, не яде риба, но пуши "Арда-дизел" и напудря с пепел на жената прането.
По комини и вентилация се носи комбиниран аромат на кисело зеле, яхния, тоалетна и стари чорапи.

Спасението е - къща на село :idea:
Аз така направих :drinkers:
  • 1
  • 2

Тема "миризма на цигари от съседите в панелен блок" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: