Вашето лично помещение
Хора, моля помагайте! Преди 2 седмици с мъжът ми боядисахме стените в стаята с новата дограма и забравихме да забършем оклепаното по дограмата. Сега в момента няма махане. Опитахме с препарат и гъбичка, с чист етилов спирт, опитахме се даже и да го изчегъркаме с шпатула, но и с това не сполучихме. Боята е от най-високия клас мисля че флюгер се казваше и няма махане. Много ви моля да помогнете със съвети. В шок съм. Направо ми се плаче какво се случи на новата немска дограма.

Прикачен файл

IMG_20240624_211249 (1).jpg
IMG_20240624_211249 (1).jpg (97.97 KиБ) Видяна 2615 пъти
torbalan - Дървен философ
В шок от това? Че то съвсем нормално си изглежда ;)

Я си сипи едно бяло вино и по-спокойно. :)

Дограмата дървена ли е или пластмасова?

По принцип с изстъргване с нещо, като твърда пластмасова стъргалка би трябвало да стане. Но ако се надере дограмата, може драмата да стане още по-голяма.

Започвате от по-меки пластмаси. Сещам се за едни китайски комплекти за отваряне на телефони, дето ги пращат с всичко, като бонус... За съжаление не мога да намеря из къщи такива, че да снимам и покажа.

Ако дограмата е дървена - трябва по-внимателно. Хубавото е, че щетите може да се заличат така, че изобщо да не личи.
zz_stefanov - майстор
Рошава кухненска гъбичка и вода.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Лекичко-полекичко, с пластмасова тел, с веро или с олио, с кръгови движения
Да ви имам драмите!
При боядисване се маскира с хартиено тиксо. След монтаж на дограма, не се махат лепенките, за да пазят при боядисването. При почистване пак се облепя, в случая стената
zz_stefanov - майстор
Първо с една четчица можеш да го навлажниш. Боята вече не е водо разтворима, но с по малко усилие се маха с търкане, като е наквасена.

Пробвай по смело върху самостоятелното петно.
Младо семейство, новодомци.......
Такос е то, а дограмата все ще се оправи.
hidrazin - майстор
пон юни 24, 2024 9:18 pmRalitsa написа:
Направо ми се плаче какво се случи на новата немска дограма.
Що си се развикала? Голяма работа.
Някаква тъпа, пластмасова дограма.
И вместо да викаш в несвяст, вземи кажи каква ТОЧНО е боята , защото FLUGGER имат най-различни.
Така има шанс да получиш и правилен отговор.
:partyman:
P.S. И докато не го направиш, не предприемай самоинициатива - разни препарати, спирт и друго каквото ти хрумне и то без да знаеш какво точно правиш.
Иначе има вероятност РЕВЪТ ти да не стихне месеци наред а от боята на дограмата никакъв чеп да не става...
chapara - майстор
То па като гледам боядисаното и загладеното, на мен ми се реве. То омазаното ще се изчисти, но биядисанто..., язък за боята. И бояджийството е занаят, не като да варосаш външната кирпичена тоалетна.
hidrazin - майстор
пон юни 24, 2024 11:02 pmchapara написа:
То па като гледам боядисаното и загладеното, на мен ми се реве.
:-D И аз това се загледах. УЖАСНО е!
И по снимката изглежда е поне 10-тина санта и продължава надолу...
К'во боядисване, к'ви 5 лева? Това петънце им е най-малкия проблем.
Особено а ако и другаде е така...

Прикачен файл:

chapara - майстор
пон юни 24, 2024 11:33 pmhidrazin написа:
пон юни 24, 2024 11:02 pmchapara написа:
То па като гледам боядисаното и загладеното, на мен ми се реве.
:-D И аз това се загледах. УЖАСНО е!
И по снимката изглежда е поне 10-тина санта и продължава надолу...
К'во боядисване, к'ви 5 лева? Това петънце им е най-малкия проблем.
Особено а ако и другаде е така...

Варосан нужник🍴🥂
Боята с кърфица да я вадиш ще излезе, но другото, ......невежеството с нищо не можеш да изчепкаш.
И не съм лош, дори не ме влече!
Не може да питаш след като си оцапал памперса, попитай преди това. Тук не е ЦСМП🤔

Тема "ПОМОЩ!!! Оцапана дограма!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: