- 1
- 2
Вашето лично помещение
chapara
- майстор
20 мнения в "Звукоизолиране на готова стая (отвътре-навън)"
Може би, декоративна стена с някаква вата, да смекчи проблема.
chapara
- майстор
пет фев 21, 2025 8:34 pmГгЗ~БГ написа: Може би, декоративна стена с някаква вата, да смекчи проблема.Много смело и глупаво предположение!
Регистрация - днес, веднага включване и забелязвам, не с питане, а със съвети. Етикета изисква малко дипломация

Иначе добре дошъл, от къде си, що си? Има тема: ,,Да се запознаем''.
пет фев 21, 2025 10:02 pmchapara написа:Извинявам се за пропускапет фев 21, 2025 8:34 pmГгЗ~БГ написа: Може би, декоративна стена с някаква вата, да смекчи проблема.Много смело и глупаво предположение!
Регистрация - днес, веднага включване и забелязвам, не с питане, а със съвети. Етикета изисква малко дипломация
Иначе добре дошъл, от къде си, що си? Има тема: ,,Да се запознаем''.

Извинявам се на автора за спама.
Сега по темата.
Според особеностите на проблема, мисля че само добавена стена, примерно нещо от дърво с някаква вата зад него, ще приглуши шума. Не държа мнението ми да е много умно, достатъчно е да е в правилната посока
А защо ми класифицираш мнението като глупаво, след като ти само констатира направен пропуск

chapara
- майстор
Защото аз ще предложа корк + вата, а ти пак даде мнение което и питащия колега знае. Подай някоя иновация, примерно. Нещо не видяно и чувано, иначе всичко е едно загубено време. Съсредочи се в това за което си се регистрирал, пък после живота е пред теб, прочети, научи и заповядай да бъдем равни, без да се дразним. Приятелски съвет, нищо лично

ljkh
- помощник
Привет! Опита ми със звука в помещения се състои в изработването на няколко звукозаписни студия. Образованието ми е свързано с музиката и акустиката е наука, която съм изучавал. Повярвайте ми, усещането за шум е много субективно и изолирането му, особенно при апартаментите е много трудно. Звуците с различни честоти създават различна вибрация и звуковите вълни се предават по конструкцията на сградата с различна сила. Слаб звук от комшиите може да зе чува при вас изненадващо отчетливо. Не се пдлъгвайте от рекламираните скъпи материали с форма на пирамидки, разни дунапрени, фибрани, продупчени плоскости и т.н. Повечето търговци бъркат акустичните панели със звукоизолиращи такива. Работеща достъпна система е така наречената маса-пружина-маса или плоскости с вата по средата. Колкото и странно да звучи, стъклената вата обира вибрациите по-добре от каменната въпреки по ниската цена. Конструкцията, било то от профили или летви трябва да се свърже към стената чрез подложки обиращи вибрациите. Тавана също трябва да се направи. По пода се пренасят най-много вибрации. Плаващата замазка е добро решение. Прозорците, троен стъклопакет, качествени врати. Плътни завеси. Качествен, кадърно монтиран паркет или корк. Корка е много добър материал освен за пода, и за стените, стига да имате добри финансови възможности. Освен като изолатор, той има свойството да създава усещане за спокойствие и уют. Външните тела на климатиците понякога създават големи вибрации, които е усещат като постоянен шум. Сменете им тампоните. Накрая най-важното! Когато в дома ви цари щастие и разбирателство и когато има няколко чифта малки крачета да бягат наоколо, шумът от съседите не дразни, дори да живеете в дъсчена колиба. Желая здраве!
Трифон П.Трифонов
- майстор
chapara
- майстор
пон фев 24, 2025 9:45 pmradius написа:И теб обичам, щото си най смисления адекватсъб фев 22, 2025 9:24 pmГгЗ~БГ написа: А защо ми класифицираш мнението като глупаво, след като ти само констатира направен пропускЩото нещо е изтрещял и се чуди с кой да се заяде. В случая - доста неадекватно.![]()

- 1
- 2
Тема "Звукоизолиране на готова стая (отвътре-навън)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература