Вашето лично помещение
стоико - помощник
пон мар 17, 2025 10:46 pmchapara написа:
И като финал ще завърша. Фолиото е кеф за гризачите срещу битумните покривки. При двойната скара 6 см. са идеални тунели за изгризване на фолиото и зимуване на гризачи, ноо избора е за създателя на темата.
Успех и вяра в начинанието👍
Имам снимки в старият телефон но трябва да се прибера на село да направя.Даколкото видях имаше нещо като рогозка .Мисълта ми е дали може да се покрие отгоре с мембрана
chapara - майстор
Аз лично, без нищо лично, написах моя опит. Ще оставя останалите колеги също да вземат думата и да те подкрепят.
Успех👍
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон мар 17, 2025 10:58 pmстоико написа:

Имам снимки в старият телефон но трябва да се прибера на село да направя.Даколкото видях имаше нещо като рогозка .Мисълта ми е дали може да се покрие отгоре с мембрана

Защо ти е мембрана?

Като няма снимки, можеш ли да разкажеш пластовете? Къде е тази рогозка?

Най-отгоре керемиди, под тях летви на тъй под тях летви на инак... ?
Вижда се, че е работено по покрива.

Защо, или по точно, кое налага разпокриване и поставяне на мембрана?
Правена ли е оценка състоянието на покрива или само защото изглежда стар?
Тече ли?
Поне на едно място виждам хлътнала цигла. Без очила и от телефона, толкова.
При толкова стар покрив, или бих го сменил целия, или бих ремонтирал само проблемните места. Не мисля, че е оправдано разпокриване само за мембрана. Под керемидите може да се открие неприятна изненада, свързана с много по голям обем работа, финанси, нерви..... Вече бе споменато за предварителната подготовка.

Благодаря за предоставената дума, Чапара:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт мар 18, 2025 9:53 amТрифон П.Трифонов написа:

Тече ли?
При толкова стар покрив, или бих го сменил целия, или бих ремонтирал само проблемните места. Не мисля, че е оправдано разпокриване само за мембрана. Под керемидите може да се открие неприятна изненада, свързана с много по голям обем работа, финанси, нерви..... Вече бе споменато за предварителната подготовка.
+1
стоико - помощник
вт мар 18, 2025 10:57 amn_a написа:
вт мар 18, 2025 9:53 amТрифон П.Трифонов написа:

Тече ли?
+1
Много благодаря на всички майстори за съветите.Ще направя снимки под покрива и ще ги постна.

Тема "ЗА ПОКРИВ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: