• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Chefo77 - майстор
VTM-а не се лепи. А и да я залепиш, ако ще поддава и залепена ще поддаде :)
Това си е съвсем обикновена подложка за ламинат и няма никакви топлоизолиращи свойства - само звукоизолиращи такива. Ако е оребрена едностранно, се слага с оребряването надолу. Не разстилай всички подложки по пода - карай на редове, за да не газиш много-много отгоре им. Не ги застъпвай в никакъв случай и ги залепи с хартиено тиксо, за да не "бягат" настрани (Едит - видях, че Петър го е написал вече :) )
ribnikolaevi - майстор
voice написа:
отдолу съм направил замазка с теракол върху плочата - нивелирано е перфектно
Как направи замазката с теракол? Моят майстор ме убеждава, че теракола ще залепва на мастара и това е мисията невъзможна.
peter_m - специалист
По-скоро го е мазал с маламашката като шпакловка. Няма как да станя с мастара :lol:
jekasus - майстор
С мастара става (теракола да е рядък) . Но перфектна нивелация е друг въпрос.
voice - помощник
По-рядък и като шпакловката лекичко отгоре да се изравни , след 1 ден беше готов твърд, минах после с нивелир и с една дълга дъска навсякъде е равно.Точно звукоизолацията търсех , 4 етаж съм ТЕЦ и отгоре и отдолу ме топлят. Ще го метна с хартиеното тиксо, дано в неделя да ми остане малко повече време .
Последна промяна от voice на пет юли 30, 2010 12:07 am, променено общо 2 пъти.
ribnikolaevi - майстор
voice написа:
По рядък и като шпакловката лекичко отгоре да се изравни , след 1 ден беше готов твърд, минах после с нивелир и с една дълга дъска навсякъде е равно.
А колко дебела ти излезе тая замазка?
От какво си направи майки?
voice - помощник
Около половин сантиметър , без майки направо я разлях , той пода преди това си беше равен , но имаше на места големи дупчици и пукнатини разни затова реших че трябва да го мина отгоре.
voice - помощник
;)

Прикачен файл

30072010762.jpg
30072010762.jpg (362.71 KиБ) Видяна 3967 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за подложката на ламината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: