Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Mitaran - помощник
Здравейте, бая го ползвам форума ама само за четене :wink: и бая акъл съм взел от тук от там по темите, та на въпроса ми.
Ремонтирам стара къща, и извадиме паркета от единия етаж, под него имаше черно дюшеме и естествено сгория.. та всичко изнесох. Под въпросната плоча имам 2 стай иззидани с Гранит...който са над земята нещо като мазе там ще ми е котела за отопление и помещенията ще се отопляват, та въпроса ми е плочата над тях има ли смисъл да и слагам толоизолация или само да праскам замазка? и след това ламината. на тази плоча ще ми е всекидневна и хол.
simeonov_74 - специалист
Зависи какво ниво ще гониш, но мисля че ако ти позволява нивото е по добре да си сложиш EPS, веднъж се прави такъв ремонт.
liatev - напреднал
Изолацията винаги е плюс така че ако имаш бюджет слагай.
Master_Kenobi - V.I.P.
Човек винаги може да си похарчи парите и да си утрепа времето за ненужни неща. :)
Според мен е излишно. А и изобщо, ако е нужно да се слага изолация на тоя под, ще е по-добре да е на тавана в мазето. Но това май може и после, ако ти е студено.
Така става ли? :)
Mitaran - помощник
мерси кеноби, ще последвам съвта ти, трябва да направя замаска на пода така или инак, и си мисля да сложа с цимента от тези ситните гранули стиропорените... така как ще е?
Master_Kenobi - V.I.P.
Кофти ще стане вероятно. На теория изгрежда добре, но на практика...
Имаше тук една стара тема за топлоизолационни замазки и то поставени от специализирана фирма. Напукали се и се отлепили. :(
Доколкото знам, проблемът е в това, че гранулите имат стремеж да изплуват нагоре в разтвора за замазката, преди да е стегнал още. За това се ползват некви химии в тоя разтвор.
Не съм сигурен, дали това е обяснението, ама... Нещо не са масова практика тия гранули. По-добре, като за направи сам, сложи в замазката добрия стар перлит. :)
Mitaran - помощник
дааа поне сме го позвали и си го знаем... мерси, ще сложа малко снимки на края на седмицата
M_slav - напреднал
При положение, че си имал дющеме и сгурия, и си ги махнал, явно нивото ти е слязло с минимум 5-6 см. По-добре си сложи изолация и направи една здравичка замазка, без да се вкарваш във филми с гранулирани стиропори и тем подобни. Тъкмо ще спестиш и от количеството замазка, като сложиш изолацията...

Тема "има ли смисъл от изолация на моя под?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: