Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Четох,четох вече цяла година мина и нищо не разбрах.В мен ли е проблема вече незнам,но ще попитам.
Въпроса или проблема е следния:
Имам една къща на 1 етаж построена от дядо ми преди 40 години,преди 5 години баща ми дострой 50 квадрата до нея и сега имам и ново и старо.И повечето проблеми са с новото строителство.В едната стая предвидена за хол+кухненски кът нивото е с около 6см по ниско (баща ми казваше, че ще му прави хидроизолация и тогава цялата къща ще е на едно ниво, но не го направи) и сега аз трябва да направя хидроизолация, защото след повдигане на стария балатум се оказа, че има влага,която не е много, но я има.Прочетох, че с фибран и около 5см замазка се отстранява,но така според скромните ми изчисления, ще стане с няколко сантиметра по висока стаята, а на мен хич не ми се иска.Та другия вариант е вместо замазка върху фибрана или по точно с по тънка замазка и отгоре с теракот.Или може би с по тънък фибран, но незнам дали ефекта,ще е същия и дали изобщо има по тънък.И другия въпрос е кое ще ми излезе по ефтино, че трябва и дренаж да се прави, и още куп други главоболия покрай тази къща.Забравих да кажа,че стаята е на армиран бетон отдолу. а под бетона има чакъл и филц.
VLADO66 - майстор
Ако новото строитeлство e нa ниво тeрeн,трябвa дa видиш дaли нe влизa водa отвън.Нaпримeр eдин цокъл зa дa прeдпaзвa трябвa дa e нa мин. 60см. от тeрeнa. А зa хидроизолaция можe дa сe ползвaт обмaзвaщи тaкивa в зaвисимост от основaтa нa цимeнтовa или aкрилнa основa.Подa трябвa дa e изчистeн от стaри покрития дa e изрaвнeн/бeз пукнaтини /,и дa сe удaри eднa ръкa грунд.Хидроизолaциятa трябвa дa покриe и чaст от стeнитe нa мин.20см.

Тема "Хидроизолация на под как и с какво?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: