Много интересна и все по-често дискутирана тема.
seawolf - напреднал
Предстои ми да редя дюшеме в 4 стаи https://bauhaus.bg/dyusheme-21x96x3000mm. С реденето на самото дюшеме не се притеснявам, но не знам как е най-добре и функционално да подготвя пода за редене на дюшемето.
Къщата е гредоред, стаите са на вторият етаж на къщата.
Отдолу подовете са на слама и пръст, която ще бъде изчистена до основа. Иска ми се да положа някакви греди, да ги нивелирам и върху тях да си редя дюшемето.
Колега ми дава съвет да отлеем циментова замазка и с нея да захванем гредите и отгоре да редя дюшемето.
Тук има хора, които с това си вадят хляба и имат повече опит от мен и приятелите ми. Всякакви съвети ще са ми от полза, като това дали ще е топлоизолирано отдолу под дюшемето за мен няма значение. Има значение как да затрудня влизането на мишики и плъхове под дюшемето, ако има такъв начин.
jabata - специалист
Малко е старичък поста, но в случай че още е актуално....не мисля че след като къщата ти е гредоред и става въпрос за втория етаж, е добра идея да вкарваш допълнително вода в конструкцията и къщата с една циментова замазка.
Според мене, най-добре ще е да махнеш стария под, да изчистиш слами, и т.н. да стигнеш до гредите, да ги огледаш здрави ли са, дали не са наядени от дървояди и други гадинки. И ако всичко е наред да направиш една скара, да сложиш изолация и да наредиш дюшемето отгоре.

Тема "Въпроси около редене на дюшеме." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: