• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
meteowrite - помощник
Здравейте, благодаря на всички за мненията и се извинявам за бавния отговор.

Наистина, изглежда че паркетът се е "разтваря" откъм краищата - има около 1- 2см фуги, които не са запълнени с нищо. Предполагам, че причината е че точно там е пътечката в стаята и от механични усилия се разхлабва към краищата. Не мисля, че фугите се дължат на раздуване на материала. Утре ще снимам и ще покажа как изглеждат ъглите.

Чудно ми е според вас има смисъл да пробвам да го "набия" обратно с клин или нещо такова или нямя да се размина без пренареждане?
schuldiner - майстор
Ами щях да ти пиша как като тинейджъри два-три пъти наводнихме и както си беше лепен оригинално, като се надигна, взе да ходи насам-натам. Точно с клинове го бъхтехме аз и брат ми, че ние бяхме виновните, ама е бавно и след първия литър, пардон, час не внимаваш толкова, та се подбива. На второто такова побутване го заляхме с епоксидна смола и така си стои вече 25 години. Ама, честно, не изглежда като твоя. Май без демонтаж и лепене наистина няма как хем да е с естествен цвят, хем да не мърда.
meteowrite - помощник
пет апр 16, 2021 10:33 pmschuldiner написа:
А с какво е намазан да изглежда така свежо?
Беше някакъв лак на водна основа (не миришеше на ацетон изобщо). Ако представлява интерес мога да потърся точната марка.
schuldiner - майстор
Не ми е важно, просто за информация - наистина ми харесва.
  • 1
  • 2

Тема "Огромни фуги в паркет" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: