• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
brick - специалист
Качествено направена и шпаклована преграда от гипсокартон ще се слее напълно с околните стени и ще ви надживее, а и понеже ще е нависоко, никой няма да я чукне даже случайно и да разбере, че кънти на кухо. Пълнежът може да бъде и вата, защо непременно стиропор, а може и без пълнеж...

Но ако трябва да е непременно "солидна" ето моите 5 стотинки:

- Не заварявайте за арматурата в панелите - това компрометира конструкцията на блока! За едновремешните армировъчни стомани заварките са категорично противопоказни, създават слабо и крехко място, което се чупи при натоварване. Дупчите панелите и си анкерирате армировката на щурца в тях, желателно с химически анкер, който може да бъде от най-евтините, дето не стават за тухли с кухини.
Както правилно отбелязаха по-горе, от едната страна на вратата сигурно не е панел, а тънкостенна клетка за баня, която е от тънък 6-7 см бетон със слаба армировка. Ако е така - там по-внимателно с дупченето.

- За градивен материал никакви гипсови лепила и подобни измишльотини. Продава се готова суха смес за бетон, но ако имате циментова подова замазка под ръка, също става. Над щурца вече - газобетон.
Благодаря на всички за отговорите.
Да правилно сте се досетили, че става въпрос за стената, която продължава до клетката на банята. Като чета всички тези опции, наистина, въпреки факта, че не съм привърженик на гипсокартона това ще да е решението. Ще оставя рамката на прозорчето, ще я укрепя с по няколко по-големшки винта и ще я затворя с картон и вата по средата. Вече за измазването и шпакловката колко добре ще станат и колко добре ще се слеят, зависи колко добре ще ги направя. Първи ремонт ми е хД
  • 1
  • 2

Тема "Изграждане на трегер над врата" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: