Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Бако_Патъра - специалист
Здравейте. Прочетох много написано по темата, но питането ми е конкретно спрямо това, моето смятам да направя.

Неравният под в помещението не е наклонен на една страна, а по-скоро е хлътнал на места с по 5-10 мм (така е лят някога), като по краищата на стаята е осезаемо по-висок с около 10-15 мм спрямо най-ниската част в средата. Не искам да лея замазка тъй като отдолу е гредоред, а пода вече има 2 пръста цимент с перлит. Удачно ли е да запълня ниските участъци с фазер (1-2-3 пласта), отгоре да сложа дебела подложка и накрая ламинат, като по време на слагането на ламината ще следя да не се образуват кухини под него и ако има такива ще ги запълвам с малки парченца фазер докато се уплътни? Ламината ще е 10 мм среден клас.

Саморазливна вече казах, че не е опция. Благодаря предварително!
DundyTheCroc - майстор
Играл съм го това с подлагането, при това само при няколко милиметра разлика и не, няма да стане, освен ако не искаш да скърца, пружинира и да се размести по фугите.
aleksnp - специалист
Аз на вдлъбнатите места слагах парчета от кашони, за изравняване на пода. Наредих фибран 4 см. и после ламинат. Вече две години, нито скърца нито нищо.
Lisko - майстор
вт апр 23, 2024 12:47 pmaleksnp написа:
Аз на вдлъбнатите места слагах парчета от кашони, за изравняване на пода. Наредих фибран 4 см. и после ламинат. Вече две години, нито скърца нито нищо.
Извадил си късмет. Не бих го препоръчал това решение.
:partyman:
aleksnp - специалист
Някой път и аз имам късмет.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт апр 23, 2024 12:29 pmБако_Патъра написа:
... Удачно ли е да запълня ниските участъци с фазер (1-2-3 пласта), отгоре да сложа дебела подложка и накрая ламинат, като по време на слагането на ламината ще следя да не се образуват кухини под него и ако има такива ще ги запълвам с малки парченца фазер докато се уплътни?
...
Искам да го видя това, как го правиш, моля те, моляте, моляте не се отказвай, направи и филмирай, моля те!

Тема "Ламинат върху неравен под" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: