съб юли 13, 2024 8:34 amstst написа: Здравейте!Има не малко предимства на сухите подове над нормалната замазка.
Самият аз съм на път да направя същото, като вас. Не виждам смисъл в посипката. Фибран, изравнителна замазка при нужда и евентуално гипсофазерни плоскости за финал, но на лепене. Единственият съвет, който мога да Ви дам от личен опит, фибранът да го лепите със съответното лепило за тези топлоизолационни плоскости, а не с пяна. Става бетон. Дори да използвате масовият фибран 300l, също ще постигнете високо качество.
Ефект от топлоизолацията ще постигнете и то осезаем. За звукоизолация в панел, подът е най-малката грижа, но с фибранът няма да думкате на комшията под вас.
Успех!
има много предимства за мен от сухият под ... няма време на съхнене (още повече, че при мен се очертава да се прави към ноември, което удължава времето за съхнене), отделно много по-добра топло и шумоизолация ... от това, което изчетох това просто не е толкова популярно като подход. Надъхах се да си купя един шумомер и да видя какъв ще е ефевктът след завършването на проекта, независимо какъв ще бъде подходът ми. Мисля си да правя измервания в различните етапи, за да се види всеки един от материалите какво допринася.