Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте, ситацията ми е следната. Ще се прави основен ремонт на апартамент в панелен блок. В момента настилките са коридор с мозайка и въхру нея има плочки, а по стайте имаме паркет под, който не мога да разбера какво точно, е защото махнах 2 плочки/парчета от него и с отвертка успях да изроня 7-8 см в дълбочина. Отделно вече имам един усвоен балкон(в кухнята) където в цялото помещение е на замазка. Искаме да се усвои и вторият балкон (ще дойде специалист, който да си сложи подписа колко от страничните стенички можем да махнем), който е затворен и е с мозайка. Като за начало искам да започна с това, че нямам опит в тези неща, така ще ако кажа нещо нелогично да знаете причината :) идеята ми е да се изкръти подът в целият апартамент до бетон, при което би следвало да имам що годе една равнина в целият апартамент, поне така си го представям.... върху бетона да се положи xps поне 5 см с висока твърдост (например https://www.austrotherm.bg/produkti/aus ... -top-70-gk), върху него да се положи тези от този сухият насип (примерно https://polaris-bg.com/bg/knauf-nivogra ... /p231.html), след насипа не знам точно технологично как е възможно да се получи, но искам да се положи шумоизолация ето тази (https://www.decibel.bg/products/zvukoiz ... em-23-101/) и вече дали е нужно отделно гипсофазерни плочи не зная ... после подложка и ламинат. Това ми се иска да се направи в целият апартамент. Причината за таз идея, е че апартамента под нас е доста студен, а шумоизолацията против въздушният шум в сградата е почти нулева. И на двата балкона панелите са продължение от стаята, така че с този тип с замазка ще спадне и товара. Та това са ми идеите и всякакви мнения ще са от ползва. Благодаря предврително.
Никой ли няма какво да даде като съвет :shock:
ivanovbg - майстор
Aз бих изциклил и лакирал паркета, но щом ти се работи залудо...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет юли 12, 2024 10:31 pmdimityr.stanev написа:
Никой ли няма какво да даде като съвет :shock:
Много работа, луди пари с неясен резултат и всичко това нерентабилно насипано в панелка
Шум винаги ще имате. Винаги ще чувате когато през два входа някой начуква пържоли, това не се ликвидира с някаква посипка на пода. Щом ви е важно да ви е равно, почистете, наслагайте съответните дебелини подова изолация и си правете покритията. А най-добре изчетете ВСИЧКО във форума, няколко пъти, докато ви се избистри неизбежната каша в главите
Добре дошли и успех!!!
stst - помощник
Здравейте!
Самият аз съм на път да направя същото, като вас. Не виждам смисъл в посипката. Фибран, изравнителна замазка при нужда и евентуално гипсофазерни плоскости за финал, но на лепене. Единственият съвет, който мога да Ви дам от личен опит, фибранът да го лепите със съответното лепило за тези топлоизолационни плоскости, а не с пяна. Става бетон. Дори да използвате масовият фибран 300l, също ще постигнете високо качество.
Ефект от топлоизолацията ще постигнете и то осезаем. За звукоизолация в панел, подът е най-малката грижа, но с фибранът няма да думкате на комшията под вас.
Успех!
ivanovbg - майстор
съб юли 13, 2024 8:34 amstst написа:
Здравейте!
Самият аз съм на път да направя същото, като вас. Не виждам смисъл в посипката. Фибран, изравнителна замазка при нужда и евентуално гипсофазерни плоскости за финал, но на лепене. Единственият съвет, който мога да Ви дам от личен опит, фибранът да го лепите със съответното лепило за тези топлоизолационни плоскости, а не с пяна. Става бетон. Дори да използвате масовият фибран 300l, също ще постигнете високо качество.
Ефект от топлоизолацията ще постигнете и то осезаем. За звукоизолация в панел, подът е най-малката грижа, но с фибранът няма да думкате на комшията под вас.
Успех!
Пълна глупост е тази топлоизолация. От какво да се топлоизолира? От топлината дето идва от комшията ли? Това са пари хвърлени на вятъра! Това е добре да се направи ако си на първия етаж и отдолу е мазето.
Димитър Димов - специалист
Жената ли ти напълни главата с тези глупости?Не случайно се казва че най-много топло ''бяга'' през тавана,топлото (въздух,вода..)се вдига на горе,а студното пада ниско.Ако след време под вас се нанесе семейство с малки деца или стари хора ще си изгубите авантата.Да махнеш естествен материал (паркет) и да сложиш синтетика (ламинат) е идиотия,но ако държиш да го направиш напиши адреса и ще те улесня-ще го демонтирам и извозя.Относно ''стеничките'' :axe: .
zz_stefanov - майстор
Ако нещо има да се топлоизолира пода, то е като стъпиш бос на него е да не усещаш, че ти дърпа топлина от ходилата, в смисул да не е покрит с плочки, а да е дърво, ламиниран паркет. Това е добре и за малчуганите играещи по пода.
Другото в коя посока са загубите го казаха колегите.
chapara - майстор
Изображение

Току вчера завърших на дъщерятя усвоения балкон на детската. Та става въпрос за подоват изолация. На тавана и стените външно е 10см, Пода 3см. фибран по технически причини, нивата.
Ми от долу и от горе 10години гурбетчии за сега. Разитай на собствено отопление/охлаждне. Баби, бебета, вятър работа, едните измират, другите порастват и изчезват, а Ти сега го правиш. Българите са така, да откраднат топлото на комшийските деца🤢
Димитър Димов - специалист
То българите сме така,всеки гледа да усвои нещо,един топлото на тези отдолу,друг да усвои тераса,трети чужди парични средства.Важно е да не сме капо,кой колкото и каквото може.

Тема "Сух под + фибран + шумо изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: